TOMISLAV NIKOLIĆ ZA TELEGRAF: Čitajte Na Drini ćuprija našeg nobelovca i Istoriju Srba

Predsednik Srbije samo za naš portal otkriva koji su njegovi favoriti na Sajmu knjiga - "Istorija Srba" od Vladimira Ćorovića, "Na Drini ćuprija" i Biblija ili Kuran, zavisno od verskog opredeljenja

  • 13

U Beogradu je u toku 58. međunarodni sajam knjiga, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ekskluzivno za Telegraf, preporučuje koje bi tri knjige svaki posetilac Sajma trebalo da kupi i pročita.

- Svako domaćinstvo u svojoj biblioteci trebalo bi da ima "Istoriju Srba" od Vladimira Ćorovića, "Na Drini ćupriju" našeg nobelovca Iva Andrića, kao i knjigu koja predstavlja njihovo duhovno opredeljenje, poput Biblije ili Kurana - kaže predsednik Srbije, i dodaje da je Sajam knjiga manifestacija od izuzetnog značaja za Srbiju.

Podsetimo, ministri u Vladi Srbije su takođe izneli svoje predloge vezane za Sajam knjiga i koje su to knjige koje bi trebale imati u svojoj kući.

Neki od naslova koje preporučuju članovi kabineta premijera Ivice Dačića su "Gorski vijenac", "Novi zavet", "Veliki rat", "Sto faca i Aca", ali i najnoviju knjigu Brankice Stanković.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nedo

    22. oktobar 2013 | 20:30

    E moj Predsednice! Sa romanom Na Drini cuprija se slazem kao i sa svim sabranim delima Ive Andrica, a sto se tice istorije treba procitati od Milosa S. Milojevica "Odlomci istorije srba" stampana u Beogradu 1872god, od Velise Raicevica Psunjskog "Hrvati u svetlu istorijske istine", a zasto ne i Seseljovu knjigu "Rimokatolicki zlocinacki projekat hrvatske vestacke nacije". Ko procita sve tri bice mu sve jasno!

  • Vlada

    22. oktobar 2013 | 20:44

    Skot

  • mile@gmail.com

    22. oktobar 2013 | 21:19

    Predsednik da preporuci neku knjigu i id Seselja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA