FRATINI: Savetujem besplatno!

Novi savetnik Vlade Srbije Franko Fratini rekao je da ne prima nikakvu novčanu nadoknadu i da mu Vlada plaća samo avionske karte

  • 1

- Priključenje Srbije Evropskoj uniji 2020. godine je ambiciozan, ali ne i neizvodljiv poduhvat -  izjavio je savetnik Vlade Srbije Franko Fratini.

- Zavisi od sposobnosti Vlade da se u tom procesu ne zaustavi nijedan dan - kazao je Fratini o izjavi potpredsednika Vlade i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na proslavi petogodišnjice postojanja te stranke, da je njen cilj članstvo Srbije u EU do 2020. godine.

- Koliko znam Vučića, on radi i noću i danju, ali treba svi u Vladi da rade kao on da biste uspeli u procesu sprovođenja reformi i približavanja Uniji - kazao je italijanski diplomata novinarima u Ambasadi Italije u Beogradu.

-Bilo je primera da su neke zemlje kandidati uspele (da završe pregovore) za šest-sedam godina, i, ako bi Srbija uspela u tome, to ne bi bio presedan, ali to zavisi od političke volje i opipljivih rezultata - poručio je Fratini.

Novi savetnik Vlade Srbije Franko Fratini objasnio je da je prihvatio mesto savetnika Vlade Srbije kao prijatelj Srbije i zbog specijalnog odnosa koji ima s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, da za to ne prima nikakvu novčanu nadoknadu, a da mu Vlada plaća samo avionske karte.

Na pitanje novinara kako je upoznao Vučića, Fratini je odgovorio da njihovo poznanstvo datira iz vremena kada je on bio predsedavajući stalne grupe Evropske narodne partije (EPP) za spoljnu politiku.

(Teelgraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    22. oktobar 2013 | 23:33

    Kako to da toliki iskusni i poznati politicari rade besplatno za Srbiju i Srbe, a nama sve gore i gore. Zasto stranci rade besplatno,a nasi politicari, svi bez razlike uzimaju dobru lovu za to sto zaposljavaju strane strucnjake da rade i iz g....a nas vade besplatno!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA