JAHJAGA: Poseta Dačića bila nepotrebna

- Ta poseta je bila nepotrebna i nije doprinela opštoj situaciji - kazala je predsednica Kosova Atifete Jahjaga za prištinsku televiziju Kohavision (KTV)

  • 11

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je večeras da je poseta premijera Srbije Ivice Dačića Kosovu bila nepotrebna i da nije doprinos opštoj situaciji.

- Ta poseta je bila nepotrebna i nije doprinela opštoj situaciji -  kazala je Jahjaga za prištinsku televiziju Kohavision (KTV).

Govoreći o lokalnim izborima na Kosovu, Jahjaga je rekla da će oni koji budu manipulisali glasovima dobiti zaslužene kaznu.

- Važno je da imamo slobodne izbore, poštene i demokratske i da imamo fer proces. Ja apelujem na svest svih učesnika i garantujem da se ne mogu zloupotrebiti glasovi - kazala je Jahjaga.

Kosovska predsednica je rekla da u kosovskim javnim školama neće biti dozvoljeno nošenje marama.

- To nije dozvoljeno i neće se dozvoliti, pošto je Republika Kosovo laička država - kazala je ona.

Islamska zajednica Kosova i dva partije - Partija pravde i Islamski pokret zahtevaju da se promeni administrativna uredba koja ne dozvoljava nošenje marame u javnim školama na Kosovu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    23. oktobar 2013 | 02:47

    Vi ste svi "laicka" ali nikada drzava necete biti ! Sta je lose u maramama? Pa vi ste uvek nosili marama, dimije , salvare i plasticne papuce? To sto si ti nabacila nekoliko grama jeftine sminke? Nemoze da te podeli sa cinjenicom i Evropom? Za dobar izhod okrenite se bliskom istoku gde i pripadate !

  • lvan

    23. oktobar 2013 | 06:21

    Tebi je potreban buzdovan, i to onaj pravi Srpski )))

  • Alma

    23. oktobar 2013 | 07:11

    U potpunosti se slazem i smatram da posjeta je samo jos vise pogorsala stanje moraju srbi jednom za uvijek upamtiti da je to drzava Kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA