DAČIĆ: Pomoć IBM za bolji IT u državnoj upravi

- Pomoć kompanije IBM, koja sarađuje s velikim brojem evropskih vlada, od velikog je značaja za uvođenje elektronskog poslovanja u ministarstvima - ocenio je premijer

  • 0

Vlada Srbije opredeljena je za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama iz IT sektora, od kojih očekuje pomoć u racionalizaciji poslovanja državne uprave, rekao je premijer Ivica Dačić.

Premijer je naglasio da su uz pomoć kompanije IBM sačinjene analize koje identifikuju oblasti u kojima će biti poboljšana produktivnost i smanjeni troškovi u radu državne uprave.

- Vlada Srbije nastoji da racionalizuje i modernizuje državnu upravu i smanji troškove i zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija - rekao je Dačić u razgovoru sa predstavnicima kompanije IBM.

On je naglasio da su uz pomoć kompanije IBM sačinjene analize koje identifikuju oblasti u kojima će biti poboljšana produktivnost i smanjeni troškovi u radu državne uprave.

- Pomoć kompanije IBM, koja sarađuje sa velikim brojem evropskih vlada, od velikog je značaja za uvođenje elektronskog poslovanja u ministarstvima i ostalim delovima državnog aparata u Srbiji - ocenio je Dačić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA