PREDLOG SPO: Država se odužila Jovanki, neka se oduži i Dražinoj ženi!

U saopštenju “povodom državnih počasti uz koje je sahranjena Jovanka Broz, udovica doživotnog predsednika i diktatora nekadašnje SFRJ Josipa Broza Tita”, SPO traži da se država oduži i supruzi “prvog gerilca Evrope” generala Mihailovića

  • 49

Srpski pokret obnove (SPO) zahteva od države Srbije da se posthumno oduži i Jelici Mihailović (1895-1970), supruzi generala Draže Mihailovića, komandanta Vojske Kraljevine Jugoslavije u otadžbini, u Drugom svetskom ratu, saopštio je danas Pokrajinski odbor SPO za Vojvodinu.

U saopštenju “povodom državnih počasti uz koje je sahranjena Jovanka Broz, udovica doživotnog predsednika i diktatora nekadašnje SFRJ Josipa Broza Tita”, SPO traži da se država oduži i supruzi “prvog gerilca Evrope”, generala Mihailovića.

- Ako su udovici Josipa Broza, kako sada mnogi tvrde, posle smrti supruga bila ugrožena građanska prava, šta onda reći za Jelicu Mihailović? - navodi SPO.

"Jedan sin joj je poginuo u ratu, ćerka i drugi sin su posle rata bili zatočeni na Golom otoku, dva puta je tokom rata bila u logoru, tri puta je tokom i posle rata ostala bez krova nad glavom a “oni koji su 1941. godine započeli građanski rat među Srbima su joj, u montiranom procesu 1946. godine, osudili na smrt i streljali supruga”, dodaje se u saopštenju.

SPO traži da bude ubrzana istraga o tome gde se nalaze posmartni ostaci generala Mihailovića i smatra da bi njihovo pronalaženje i sahrana uz najviše državne počasti, pored supruge Jelice, bilo “najmanje što bi država Srbija mogla da učini kako bi se, makar delimično, odužila udovici legendarnog đenerala, koja je bila klasičan primer žrtve komunističke tiranije”, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko tlgrf

    28. oktobar 2013 | 17:14

    Nemojte molim vas vi da predstavljate Drazu.Bolje vam je da obratite paznju na vasu suprugu monstruma koja se ponasa kao vlasnica Srbije.Od nje i Mire nema dva veca zla.

  • Gaga

    28. oktobar 2013 | 17:16

    A po kojoj logici ti uopšte ízjednačavaš te dve žene? Idi bre piši knjige i kuvaj Dani kafu.

  • Toni

    28. oktobar 2013 | 17:32

    Ne znam sta je to uradio Draza za Srbiju sem sto je pokusavao da vrati demokratiju i monarhiju,sto se evo pokazalo pogubno za nas u zadnjih 12.godina. Nismo mi kao narod zreli za demokratiju,diktatura je jedino sto ovaj narod razume. Vrhunac slobode govora u Srbiji su farme i rijaliti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA