GUZENBAUER: O Kosovu lakše na kraju pregovora

- U Evropi još postoje predrasude o Srbiji, a to može da se popravi ako se govori istina - kaže savetnik vicepremijera Aleksandra Vučića

  • 4

U EU postoje različita gledišta o tome treba li Srbija da prizna Kosovo pre ulaska u Uniju, ali ne treba sada da pokušavamo da predvidimo rezultat pregovora koji će sigurno trajati godinama, kaže savetnik vicepremijera Aleksandra Vučića Alfred Guzenbauer.

- Ne treba počinjati s preprekama, već je najpre potrebno izgraditi poverenje i zajednički dobar osećaj da stvari idu nabolje - poručuje Guzenbauer u intervjuu za "Blic".

Na pitanje da li će se pitanje Kosova lakše rešiti ako se prvo srede svi drugi problemi Guzenbauer odgovara: "Mislim da je to pitanje lakše rešavati na kraju nego na početku."

Savetnik vicepremijera ističe, takođe, da su preduzeti dobri koraci ka popravljanju imidža Srbije i navodi Briselski sporazum i borbu protiv korupcije, ali napominje da sada mora da se radi na jačanju institucija.

- U Evropi još postoje predrasude o Srbiji, a to može da se popravi ako se govori istina - kaže Guzenbauer.

Prema njegovim rečima, velika je greška pričati drugim zemljama da je poslovna klima bolja nego što jeste, jer stranci to brzo provere.

Kako dodaje, jasno je da ako EU želi da ispuni svoju ulogu i donese mir i stabilnost u zemljama bivše Jugoslavije, ključ je da Srbija postane članica.

- Vučić je mlad, a ako hoće da ostane dugo u politici, zna da mora da donese prave promene i da se bavi dugoročnim projektima. On je vrlo posvećen i vredan čovek. Evo primera: ja svaki dan iz Beča u Beograd putujem avionom u 6,25, dakle u njegovoj kancelariji sam već oko 7.30, a on je već tamo i radi – osvrnuo se Guzenbauer i na saradnju s Vučićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    29. oktobar 2013 | 09:34

    Priznacemo mi i bg pasaluk kad bude trebalo , kakav smo narod los.

  • Обилић

    29. oktobar 2013 | 09:01

    Шта на крају? Није КиМ свиња која се тови лажима да би после била заклана!!!!

  • nebojsa

    29. oktobar 2013 | 12:52

    Svako jutro dolazi avionom iz Beča na posao!!! Jeftin savetnik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA