Kosovska policija privela srpske radnike

Živorad Jovanović, radnik Kosovsko-pomoravskog okruga ,Vitomirka Gavrilović, radnica Centra za socijalni rad i Nenad Stojković, radnik opštine Gnjilane, privedeni su u Partešu, i određen im je pritvor od 48 sati

  • 3

Kosovska policija privela je danas u Partešu troje radnika zaposlenih u srpskim institucijama, dok su bili u poseti korisniku socijalne pomoći, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenivši to privođenje kao zastrašivanje Srba uoči lokalnih izbora na KIM.

Privedeni su radnik Kosovsko-pomoravskog okruga Živorad Jovanović, radnica Centra za socijalni rad Vitomirka Gavrilović i radnik opštine Gnjilane Nenad Stojković, i određen im je pritvor od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je privođenje radnika i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu, a od OEBS-a da reaguje i omogući Srbima, kao i svim građanima na Kosovu, da bez straha i pritisaka glasaju na predstojećim lokalnim izborima.

Ta lista navodi i da "policija ovakvim postupcima sprovodi zatrašivanje građana ali i političkih subjekata koji učestvuju na izborima na listi Srpska".

- Naše kandidate za gradonačelnike, odbornike i radnike srpskih institucija policija maltretira bez konkretnog obrazloženja - navodi se u saopštenju u kome se poziva međunarodna zajednica da reaguje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    30. oktobar 2013 | 19:22

    Дачи, брзо у Брисел и зарони сузе код Ештонке. Нећеш. Па да, ово је у дилу да се докаже Србима да су им избори на којима и они званично признају шиптарску власт једини спас. Јефтин трик, али пали.

  • Feki

    30. oktobar 2013 | 19:07

    Niko se ne hapsi bas bez bilo kog razloga,i netreba povezivati sve sa pilitikom.

  • Marina Krsmanović

    30. oktobar 2013 | 20:23

    Cim oni plase narod,plase se i oni sami...ali vec je providan stav EU u vezi s Kosovom,da Srbi naprave najmanju gresku,bilo bi svasta,a ovi nas urnisase dole..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA