Nikolić: Srbija više nema neprijatelja u svetu

- Srbija više nema neprijatelja nigde u svetu. O Srbiji niko ne govori ružne reči - kaže ppredsednik Srbije u intervjuu za "Glas Rusije"

  • 19

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Moskvi da je Srbija politički napredovala ove godine i da više nije izopštena iz svetske zajednice.

- Srbija je otvorila odavno zatvorena vrata ili neka vrata koja ranije nikad nije ni otvorala i uspostavila ponovo sva svoja stara prijateljstva, Srbija više nema neprijatelja nigde u svetu. O Srbiji niko ne govori ružne reči, Srbija više nije izopštenik iz svetske zajednice - rekao je Nikolić juče u intervjuu za "Glas Rusije".

I u ekonomskom pogledu Srbija je deo svetske zajednice, rekao je Nikolić, primetivši da će se "velike sile, koje su izazvale svetsku krizu, iz nje nekako izvući, a nama, malima, ostaje da trpimo posledice onoga na šta nismo mogli da utičemo".

Srbija, prema njegovim rečima, intenzivira odnose i sa Rusijom, Kinom, Emiratima, Afrikom. "Nažalost, Evropa je jedini kontinent koji ovog časa zaostaje u privrednom razvoju", dodao je on.

- Srbija se priprema i za obeležavanje početka Prvog svetskog rata iduće godine - rekao je Nikolić, konstatujući da ima i onih koji će, možda, osuditi Srbiju za izbijanje tog rata.

- I mi ćemo se obratiti i Rusiji i Grčkoj, Francuskoj, Engleskoj, saveznicima u Prvom svetskom ratu da dostojno to obeležimo. Mislim da se Rusija uključuje prvi put ove godine u tako jedno obeležavanje - rekao je on.

Prema njegovim rečima, apsolutno je prihvatljivo da oni koji su taj rat izazvali i izgubili ga učestvuju, ali je neprihvatljivo da ne učestvuje Srbija, koja je uz Rusiju dala najveće žrtve u svim svetskim ratovima.

Nikolić je podsetio da srpski i ruski narod imaju mnogo sličnosti kao dva otvorena naroda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitbull

    31. oktobar 2013 | 09:59

    Pored ovakvih "prijatelja" iz amerike i eu neprijatelji nam ne trebaju...

  • ЂУЈИЋ МОМЧИЛО

    31. oktobar 2013 | 10:06

    Србија никад више непријатеља није имала! Сада непријатељи државе воде државу!

  • Epicentar

    31. oktobar 2013 | 10:08

    Sami smo svoji neprijatelji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA