Mihajlović: Srbi će izaći na izbore i oni neće propasti!

- U ovom trenutku mislim da ti izbori ne mogu da propadnu bez obzira na sva ometanja koja imaju i sa jedne i sa druge strane Ibra - kaže direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima

  • 0

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović uveren je da će se Srbi odazvati na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji 3. novembra i da oni ne mogu da propadnu.

- U ovom trenutku mislim da ti izbori ne mogu da propadnu bez obzira na sva ometanja koja imaju i sa jedne i sa druge strane Ibra - istakao je Mihajlović gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Mihajlović je podsetio da se još vode razgovori u Briselu i da ima problema oko nekih ključnih stvari - glasačkih listića, biračkih odbora i članova izbornih komisija - i rekao da očekuje da "EU preseče u poslednjem momentu" i doprinese regularnosti izbora.

Problemi, kako smatra, govore o snažnom otporu Prištine prema tim izborima i strahu od srpskog učešća na lokalnim izborima.

- Reč je o strahu da "neki Srbi", koji su do sada podizali barikade i bunili se protiv prištinskih vlasti, odjednom preuzmu vlast u pojedinim opštinama - rekao je Mihajlović.

On je dodao da se pokušava na svaki način dezavuisati izborni proces kao jedan od bitnih elemenata Briselskog sporazuma, da se zato postavljaju prepreke u pripremama za izbore.

Mihajlović je rekao da zato postoji "necivilizacijski odnos" prema ljudima iz Srbije koji dolaze na Kosovo da razgovaraju i objasne ljudima zašto je potrebno izaći na te izbore, čemu Priština pruža otpor i suprotstavlja se Briselskom sporazumu, iako je jedna od njegovih potpisnica.

Na pitanje o izjavi kosovskog premijera Hašima Tačija da će ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin biti uhapšen ako dođe na Kosovo u uniformi rezerviste, Mihajlović je odgovorio da je to "pokušaj da se nađe izlaz iz ove situacije i to je zapravo signal Briselu da je Priština kooperativna".

Mihalović je ocenio da ima mnogo otpora i među Srbima na severu Kosova i Metohije zbog nekih političkih opcija kojima ne odgovara da se uspostavi normalna vlast u opštinama i koji imaju jak politički izgovor za neizlazak na izbore, ali da će u nedelju proteći sve u najboljem redu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA