DAČIĆ: Ubica policajca u Velikom Trnovcu se nalazi na Kosovu

Premijer Srbije rekao je da je u toku rad policije na prikupljanju informacija o grupi sa juga Srbije koja se bavi nedozvoljenom trgovinom narkoticima, kao i da MUP ima informaciju da se ubica policajca Gorana Đorđevića nalazi na Kosovu

  • 7

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima informaciju da se ubica policajca Gorana Ðorđevića nalazi na Kosovu i u toku je rad policije na prikupljanju informacija o grupi sa juga Srbije koja se bavi nedozvoljenom trgovinom narkoticima i cigaretama.

 

Odgovarajući na pitanje poslanika Koalicije Albanaca Preševske doline Rize Halimija, dokle se stiglo u istrazi o ubistvu policajca Gorana Ðorđevića, 21. oktobra u Velikom Trnovcu, Dačić je u Skupštini Srbije rekao da podržava zalaganje Halimija da taj slučaj treba rasvetliti do kraja i sprečiti stvaranje međunacionalnih i tenzija, ističući da treba raditi na jačanju poverenja među ljudima na jugu Srbije.

 

Dačić je rekao da je Vlada Srbije usvojila zaključke na predlog predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića, kada je reč o tri opštine sa juga Srbije (Preševo, Medveđa i Bujanovac), naglašavajući da Albanci sa juga Srbije treba da se integrišu u srpsko društvo, sto je za Srbiju veoma važno.

 

 

Premijer Srbije je dodao da treba i dalje raditi na rasvetljavanju zločina i Vlada je spremna za razgovore i dogovore.

 

- U svakom slučaju treba izbegavati nasilje, treba smirivati situaciju - poručio je Dačić.

 

Halimi je zatražio informaciju o nedavnom ubistvu policajca Gorana Ðorđevića u Velikom Trnovcu, ocenjujući da je zbog tog ubistva i neadekvatne intervencije policije u sprečavanju trgovine narkoticima u tom delu Srbije stvorena atmosfera lažnih informacija da je to selo najveći centar za šverc narkotika na Balkanu.

 

Halimi je preneo da se stvara lažna slika da se u Velikom Trnovcu mogu nabaviti “na tone droge”, podsećajući da se u tom selu sa oko 7.000 stanovnika, nalazi “preko 6.000 švercera droge”.

 

"Niko nije reagovao kada su pretili mojoj deci"

 

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da niko nije reagovao kada su nedavno upućene pretnje njegovoj deci, za razliku od njega koji je to činio kad god se nekome drugom to dešavali ili kada je nekome uskraćeno bilo kakvo pravo.

 

 

Dačić je u parlamentu, gde članovi vlade odgovaraju na poslanička pitanja, to rekao poslaniku sa liste SNS Zahariju Trnavčeviću, koga je interesovalo zbog čega se prilikom privođenja osumnjičenih za privredni kriminal vređa njihovo ljudsko dostojanstvo.

 

Zašto se prilikom privođenja osumnjičenih za privredni kriminal vređa njihovo ljudsko dostojanstvo. Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević priveden je sa lisicama na rukama, povijene glave kao da je veliki zlikovac”, rekao je Trnavčević koji je ukazao i na problem medijskog linča.

 

Dačić je odgovorio da može da se složim sa takvim pristupom ako je sveobuhvatan, ali i upozorio da se treba sistemski boriti protiv takve prakse.

 

“Govorim generalno, ne o tom konkretnom slučaju. Neki su se žalili više puta da postoji medijski linč, ali dok su drugi bili izloženi takvom linču niko nije imao takvu reakciju. Ja sam reagovao kada je nekom nešto sprečeno i politički reagovao i ukazivao da niko ne sme nikome ništa da spreči. Međutim, niko nije reagovao što se, na primer, mojoj deci preti. Šta sad, vi imate porodice, ja nemam, budite korektni prema svima”, rekao je premijer.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vendetta

    31. oktobar 2013 | 18:19

    Albanci su najveca opasnost za Srbiju! Oni rade na tome da stvore veliku Albaniju do Nisa! Lobiraju i kupuju ljude po Beogradu i drugim opstinama na jugu Srbije. Oni ce dobiti Bujanovac bez rata bez podrske USA. Srbi je svake godine sve manje tamo. Za Presevo da nepricamo tamo su preko 90% Albanci.

  • Zoran

    31. oktobar 2013 | 18:45

    Pa sta ako je na Kosovu, zar Kosovo nije Srbija? G-dine Dačiću, koje zemlje ste Vi premijer i ministar policije?

  • Saša

    31. oktobar 2013 | 20:02

    U Preševu je ostalo još par srpskih kuća, zadnja srpska kuća je prodata pre par meseci u centru Preševa za 600.000eura. Ostalo je još nekoliko kuća na ulasku u Preševo (naselje Stanica). 99% su albanci. Provereno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA