CIK poništio izbore na tri mesta u Kosovskoj Mitrovici

Centralna izborna komisija je donela odluku da poništi i ponovi glasanje u tri biračka centra - u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Medicinskoj školi

  • 1

Član Centralne izborne komisije (CIK) Kosova Nenad Rikalo izjavio je da je CIK na sednici koja je sinoć održana u Prištini doneo odluku da poništi glasanje u tri biračka centra u severnom delu Kosovske Mitrovice.

 

Rikalo je rekao da će prebrojavanje glasova sa ostalih biračkih mesta sa severa Kosova krenuti u sredu i da će to biti urađeno u prisustvu predstavnika opštinskih izbornih komisija i članova biračkih odbora.

 

- Izvršena je primopredaja materijala iz četiri severne opštine i utvrđeno je da u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici nema uslova za bilo kakvo prebrojavanje. Taj materijal je potpuno neupotrebljiv i CIK je doneo odluku da poništi i ponovi glasanje u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Medicinskoj školi - rekao je Rikalo.

 

On je dodao da za ponovno glasanje još nije određen datum i da će to najverovatnije biti učinjeno sutra ili najkasnije preksutra.

 

Upitan kakve su šanse da se na svim mestima u Kosovskoj Mitrovici ponovi glasanje, Rikalo je rekao da postoji osnov za to, jer ni u ostalim biračkim mestima nije ispoštovana procedura zatvaranja i pakovanja izbornog materijala.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. novembar 2013 | 09:18

    Ако је Космет Србија, како тамо нека приштинска комисија доноси одлуке, и како то да неко други расписује изборе осим Београда?! Да чујемо Дачићу? Све док се не постављају основна питања уместо неких "техничких" издајници ће наставити свој задатак на заокруживању шиптарске независности уз саучесништво Срба и Србије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA