Dačić: Srbija očekuje pozitivnu odluku EU u decembru

- Pozitivna odluka Evropskog saveta bila bii veoma značajan podsticaj za sveukupne reforme i preporod Srbije - kaže predsednik Vlade

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da Srbija očekuje pozitivnu odluku Evropskog saveta u decembru, koja bi bila veoma značajan podsticaj za sveukupne reforme i preporod zemlje.

- Pozitivnom odlukom u decembru potvrdila bi se odluka iz juna da prva međuvladina konferencija treba da bude održana najkasnije do kraja januara iduće godine - rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka sa danskim ministrom za trgovinu i evropske poslove Nikom Hekerupom.

Prema Dačićevim rečima, ključna dva prioriteta Vlade Srbije su ulazak Srbije u EU i ekonomska i finansijska konsolidacija.

Govoreći o prvom prioritetu, ulasku Srbije u EU, što znači, kako je rekao, ubrzavanje procesa evropskih integracija, Dačić je kazao da "smo svesni da je za to neophodno da Srbija nastavi sa ključnim unutrašnjim reformama celog našeg društva".

- Zato i mislimo da bi pozitivna odluka Evropskog saveta bila veoma značajan podsticaj za sveukupne reforme i preporod Srbije - istakao je on.

Sa druge strane, napomenuo je Dačić, srpska vlada je, takođe, svesna da je za takvu jednu pozitivnu odluku neophodno da se nastavi sa procesom normalizacije odnosa sa Prištinom.

- Važno je da taj dijalog bude nastavljen, važno je da se implementira Briselski sporazum - zaključio je premijer Srbije, dodavši da će u tom smislu sutra biti nastavljen dijalog u Briselu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA