EŠTON: Dačić i Tači saglasni da se nastavi rad na sprovođenju sporazuma

- Premijeri su se saglasili i da se ubrzanim tempom nastavi rad na sprovođenju aprilskog (briselskog) sporazuma - kaže Visoka predstavnica EU

  • 0

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton izjavila je da su se premijeri Srbije i Kosova danas u Briselu saglasili o koracima za uspešno okončanje izbornog procesa, a da će vlasti u Prištini odlučiti o specifičnim elementima tog procesa.

Ešton je u saopštenju koje je prenela njen portparol Maja Kocijančič, izrazila zadovoljstvo takvim ishodom sastanka s dvojicom premijera u Briselu.

- Premijeri su se saglasili i da se ubrzanim tempom nastavi rad na sprovođenju aprilskog (briselskog) sporazuma, kako bi se sprovođenje završilo kako je previđeno sporazumom - navela je Ketrin Ešton.

- Oni su potvrdili svoju privrženost da učine šta je neophodno da se obavi zadatak - rekla je Ketrin Ešton.

U sopštenju se dodaje da u razgovorima o budućim koracima u izbornom procesu i o sledećim koracima u sprovođenju briselskog  porazuma,

učestvovao i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači došli su u Brisel ranije i započeli odvojene razgovore sa Ešton, nakon čega je počeo zajednički sastanak.

Ranije je najavljeno da će glavna tema osamnaeste runde briselskog dijaloga biti lokalni izbori koji su 3. novembra održani na Kosovu, a Tači je po dolasku u Brisel rekao da će se razgovarati i o pitanjima vezanim za pravosuđe i policiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA