Odalović: Potrebno je osvojiti većinu u severnoj Mitrovici

- Treba da osvojimo dve i po hiljade plus jedan srpski glas i osvojimo severnu Kosovsku Mitrovicu kao stožer i mesto okupljanja svih Srba na KiM - kaže državni sekretar Vlade Srbije

  • 0

Državni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović pozvao je Srbe da izađu na ponovljene izbore i drugi krug lokalnih izbora na KiM, naglasivši da je potrebno dobiti većinu u severnoj Kosovskoj Mitrovici koja je, kako je rekao, stožer i mesto okupljanja svih Srba na KiM.

Odalović je, na sednici Odbora za KiM Skupštine Srbije, rekao da su Albanci uoči izbora upisivani u birački spisak u srpskim sredinama sa obrazloženjem da su tu živeli do 1999. godine, a na pitanje gde su onoliki Srbi koji su živeli u Prištini, odgovora nije bilo.

On je objasnio da će se ponoviti izbori u tri biračka centra u Kosovskoj Mitrovici, ali i upozorio da su za predstojeće izbore otvorena dva biračka mesta gde su izbori priznati i ima dve i po hiljade glasova Albanaca.

- Treba da osvojimo dve i po hiljade plus jedan srpski glas i osvojimo severnu Kosovsku Mitrovicu kao stožer i mesto okupljanja svih Srba na KiM - poručio je Odalović.

Odalović je još jednom ukazao na značaj formiranja zajednice srpskih opština, rekavši da će se time ojačati i ostvariti srpski interesi, da će ona biti priznata od strane međunarodne zajednice, a Priština prestati da srpske institucije zove paralelnim.

On je rekao da postoji mogućnost da i u opštini Novo Brdo, gde su prvi krug izbora dobili Albanci, u drugom krugu najviše glasova ipak dobiju Srbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA