VULIN: Srbiju sa Kosova niko ne može da otera (FOTO)

- Ja znam koliko volite svoju državu i Crkvu, koliko hrabrosti ima u vama i molim vas da onu hrabrost, kojoj sam se divio na barikadama, iskoristite drugačije i pametnije, ali isto hrabro – rekao je Vulin na proslavi Mitrovdana u Kosovskoj Mitrovici

  • 12

Miinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin sa svojim saradnicima prisustvovao je proslavi gradske slave Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Posle tradicionalnog rezanja slavskog kolača na Trgu Šumadija, ministar Vulin je čestitao slavu sa porukom da “državu Srbiju niko ne može da otera sa ovih prostora osim Srba koji tu žive".

- Puno je zla i nepravde padalo na ove ulice i nema nijedne kuće koja bar jednom nije kroz oči propustila sliku Mitrovice na koju pada zlo i nepravda, ali je to uvek bilo od tuđih ljudi - rekao je Vulin i poželeo građanima da “ i iduće godine Mitrovdan proslave kao ove godine i da je ne slave sa onima koji ne znaju šta je slava”.

Vulin je naglasio da “svako ima pravo na svoje mišljenje, ali niko nema pravo da u Kosovskoj Mitrovici tuče i pljuje Srbina” i da Srbi na Kosovu i Metohiji nikada nisu pogrešili kada su poslušali svoju državu, patrijarha i Crkvu.

- Ja znam koliko volite svoju državu i crkvu, koliko hrabrosti ima u vama i molim vas da onu hrabrost, kojoj sam se divio na barikadama, iskoristite drugačije i pametnije, ali isto hrabro – rekao je Vulin.

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije je podsetio na stradalne žrtve od Kosovskog boja koje su “sačuvale srpsko biće, naše postojanje i prisustvo na zemlji koja nam je pripadala i koja nam pripada”.

- Trebalo je mudrosti, snage i odvažnosti da postupe onako kako su postupili i da stave svoj ponos u službu opstanka svog naroda. I mi, braćo, posle 14 godina našeg Kosovskog boja u situaciji smo da branimo i odbranimo ono što je ostalo, dužni smo da sačuvamo svoj narod, svoje prisustvo na prostoru Kosova i Metohije – rekao je vladika Teodosije.

Proslavi gradske slave prisustvovali su su gosti iz centralne Srbije i Republike Srpske. Na današnji dan Opština Kosovska Mitrovica je sa Gradom Užice i Opštinom Voždovac potpisala povelje o bratimljenju.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hamamski

    8. novembar 2013 | 14:49

    A gde je vojna uniforma?

  • max

    8. novembar 2013 | 15:41

    Ne priznajete Kosovo a priznajete kosovske izbore? Ovi misle da smo mi debili....

  • Krajisnik

    8. novembar 2013 | 15:02

    Heheheheh ostadosmo mi bez njega đabe se busat u prsa lako je bit Srbenda u Svedskoj ili Beogradu na KIM je stanje drugo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA