DAČIĆ: Srbija ponosna na svoju antifašističku tradiciju

- Uspomena na nevine žrtve holokausta i sticanje novih saznanja o tom stravičnom posrnuću ljudske vrste nije samo naša obaveza već i jedan od osnovnih preduslova stvaranja društva zasnovanog na poštovanju pojedinca - izjavio premijer Ivica Dačić

  • 9

Premijer Ivica Dačić poručio je da je Srbija ponosna na svoju antifašističku tradiciju, doprinos slamanju nacizma i fašizma u Drugom svetskom ratu i da odbacuje svaku mogućnost revizije istorije i relativizacije počinjenih zločina.

- Uspomena na nevine žrtve holokausta, zaštita mesta stradanja i sticanje novih saznanja o tom stravičnom posrnuću ljudske vrste nije samo naša obaveza prema svakoj žrtvi već i jedan od osnovnih preduslova stvaranja društva zasnovanog na poštovanju pojedinca, njegovih prava, sloboda i različitosti - rekao je Dačić.

On je u svečanom govoru pred početak koncerta u zadužbini Ilije Kolarca povodom obležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma istakao da nam "sećanje služi da istoriju nikad ne zaboravimo kako nam se ne bi ponovila".

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta, a sećanje na ovaj datum i "Kristalnu noć", kada je 1938. godine izvršen veliki progon Jevreja u nacističkoj Nemačkoj, a u Srbiji je propraćen centralnom manifestacijom i koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jesi li ti siguran u to

    9. novembar 2013 | 21:41

    Pitaj sve ove koji hoce da rehabilituju cetnike, nedicevce, ljoticevce, arkanovce,obrazovce i sve ostale Srpske smradove! Ti si i njihov Premijer!

  • ssss

    9. novembar 2013 | 21:41

    Zato njemacka nikad ne moze biti ponosna na Srbiju. I ne moraju, nek pocrkaju.

  • Shonez

    9. novembar 2013 | 22:52

    Smrt fašizmu. Sloboda narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA