Cvetković na regionalnom sastanku u Banjaluci

Premijeri zemalja regiona zaključili da zasad nema opasnosti od poplava u regionu, jer su vodostaji reka niski

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastao se u Banjaluci sa premijerima država regiona, koji su na inicijativu predsednika Vlade Republike Srpske Aleksandra Džombića, razmotriti mogućnosti saradnje u suočavanju sa elementarnim nepogodama.

Ocenjeno je da za sada nema opasnosti od poplava u regionu, jer su vodostaji reka niski.

Predsednici vlada regiona razgovarali su o pripremi plana i koordinacije aktivnosti na sprečavanju svih posledica snežnog nevremena koje je pogodilo region, naročito mogućih poplava.

Na sastanku su učestvovali i premijer Crne Gore Igor Lukšić, Federacije BiH Nermin Nikšić, predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda i izaslanik predsednika Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

Dogovoreno je da u toku ove godine bude održana ministarska konferencija na kojoj će biti usaglašeni i potpisani protokoli o saradnji u uslovima elementarnih nepogoda, shodno inicijativi Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Evropu, kao okviru koji definiše saradnju

u takvim uslovima.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA