AGIM DEVA: Želim multietničku Mitrovicu

- Želim da prevlada razum, da se radi na poverenju, da svi živimo u slozi, da Mitrovica bude multietnička sredina kao što je to uvek i bila. Moramo živeti zajedno - Izjavio je kandidat za gradonačlenika severne Kosovske Mitrovice

  • 10

Kandidat koji je osvojio najviše glasova birača za gradonačlenika severne Kosovske Mitrovice Agim Deva, kaže da želi da Mitovica i dalje bude multietnička.

- Želim da prevlada razum, da se radi na poverenju, da svi živimo u slozi, da Mitrovica bude multietnička sredina kao što je to uvek i bila. Moramo živeti zajedno - kazao je Deva za agenciju Beta i rekao da očekuje da će ga u ponovljenom podržati Srbi što će mu doneti pobedu. On je dodao da će severna Kosovska Mitrovica biti deo Zajednice spskih opština i ako on bude bio na čelu grada.

Deva, kandidat Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je lider kosovski premijer Hašim Tači, rekao je da je cilj te zajednice da bude veza izmedju Srbije i Srba sa Kosova sa Albancima i Prištinom, "a ne Kineski zid".

U prvom krugu glasanja na izborima koji su poništeni, Agim Deva je osvojio 1.141 glas, Adrijana Hodzić 519, Oliver Ivanovic 34, a Krstimir Pantić 30.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zutica

    11. novembar 2013 | 21:59

    Verujem da Agi moze da napravi cudo i da je najbolje resenje za Srbe...verujem da on moze da preporodi Severni grad koji je bio u rukama papeta i koji su samo sebi grabili (srpski predstavnici sa Kosova)...i zato verujem da je on najbolje resenje...covek koji dolazi iz svoje sredine ce dati sve za svoju sredinu i ko zivi u toj sredini pa da neznam ko je i sta...

  • Gavrilo

    11. novembar 2013 | 20:35

    Srbi su sami sebi najveci neprijatelji....nazalos! Kad cemo se jednom sloziti da budemo jedinstveni....Lose mi je od ovakvih komentara... Mi gledamo samo svoje dvoriste da se nama nesto ne dogodi a ako komsi gori nema veze.... Ti sto bi glasao za siptara verovatno sedis negde udobno i smejes se tudjoj muci..."srbine".

  • Zutica

    11. novembar 2013 | 19:34

    Slavni Agim Deva sve ih je razbio haha..ovi nasi namerno glasali za njega...i ja bi glasa...mozda ce bolje voditi Mitrovicu nego i jedan Srbin...napred Agi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA