Rodić i Šojgu o vojnoj saradnji Srbije i Rusije (FOTO)

Ministar odbrane Srbije sa ministrom odbrane Rusije razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti odbrane dve zemlje, nakon čega je predviđeno potpisivanje sporazuma o toj saradnji

  • 2

Ministar odbrane Srbije Nebojša Rodić dočekao je ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua u Palati Srbija, gde će, posle razgovora dvojice ministara, biti potpisan sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, direktori Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije Svetko Kovač i Dragan Vladisavljević.

Nakon svečanog dočeka predviđeno je da ministri dveju zemalja razgovaraju o unapređenju saradnje u oblasti odbrane Srbije i Rusije, nakon čega je predviđeno potpisivanje sporazuma o toj saradnji.

Posle razgovora sa Rodićem, Šojgu će se kasnije u toku dana sastati sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a zatim i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji će mu uručiti Orden srpske zastave prvog stepena.

Šojgu će orden dobiti za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i prijateljstva naroda Srbije i Rusije.

Nakon toga Šojgu će zajedno sa ministrom odbrane Rodićem položiti vence na Spomenik oslobodiocima Beograda i Spomenik ruskom vojniku.

Šojgu se juče sastao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti vojne industrije. Dogovoreno je i da Srbija i Rusija naredne godine zajednički obeleže 70 godina oslobođenja Beograda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko tlgrf

    13. novembar 2013 | 13:28

    Ovi nasi hoce jednim dupetom na deset stolica.Postali su eksperti u ulizivanju velikim silama.

  • Tutor

    13. novembar 2013 | 12:45

    Mi ćemo fino da se sagnemo, a oni će da nam ulete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA