Šormaz: Srbi, glasajte, niko neće Albanca na čelu Kosovske Mitrovice!

- Želim da pozovem građane severne Kosovske Mitrovice da u nedelju izađu na izbore - kaže poslanik SNS u Skupštini Srbije i poziva da se kazne oni koji su, kako je rekao, na nasilan način sprovodili bojkot izbora

  • 4

Poslanik SNS Dragan Šormaz pozvao je danas Srbe u Kosovskoj Mitrovici da izađu na ponovljene izbore, a od premijera Ivice Dačića zatražio da odgovori kada će oni koji su, kako je rekao, na nasilan način sprovodili bojkot izbora u tom gradu biti procesuirani.

- Želim da pozovem građane severne Kosovske Mitrovice da u nedelju izađu na izbore - rekao je Šormaz u Skupštini Srbije u delu sednice kada poslanici imaju mogućnost da traže informacije od nadležnih.

On je naveo da, ukoliko Srbi u tom gradu poslušaju državu i izađu na izbore, mogu da ostvare pobedu već u prvom krugu, i dodao da niti je Srbiji niti Srbima u Kosovskoj Mitrovici u interesu zaoštravanje situacije i da na vlast dođe Albanac.

- Ne treba da slušate one koji pozivaju na bojkot, a pri tome koriste nasilne metode - rekao je Šormaz, koji je izrazio nadu da država neće dozvoliti da na ponovljenim izborima dođe do incidenata.

On je zato pitao Dačića da li će i kada svi oni koji su na nasilan način sprovodili bojkot u severnoj Mitrovici biti procesuirani i kažnjeni kako se niko više nikada ne bi usudio da u politici koristi nasilne metode.

Šormaz je rekao i da građani u Kosovskoj Mitrovici ne treba da strahuju da će ostati bez posla, ali da ako pobedi Albanac, to se može dogoditi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    14. novembar 2013 | 12:19

    izlazak na izbore je: priznavanje granica. I vi uporno terete gradjane da izadju.

  • Cacanin

    14. novembar 2013 | 14:44

    Koji bese ovaj ?? I on neki preletac koji se bori za "nase bolje sutra" posto je svoje davno obezbedio...

  • Aleksandar KM

    14. novembar 2013 | 15:18

    Dodji ti,pa glasaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA