Vulinu opet zabranjen ulazak na Kosovo!

- Visoki predstavnik EU u Prištini Semjuel Žbogar obavestio me je da su privremene institucije u Prištini ponovo odlučile da zabrane moj dolazak na prostor Autonomne Pokrajine - rekao je ministar bez portfelja zadužen za KiM

  • 4

Ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu privremene institucije u Prištini ponovo su zabranile ulazak na teritoriju Autonomne Pokrajine, a kako je rekao, ta zabrana je samo dokaz da se Priština iskreno boji uspeha Građanske inicijative "Srpska".

- Visoki predstavnik EU u Prištini Semjuel Žbogar obavestio me je da su privremene institucije u Prištini ponovo odlučile da zabrane moj dolazak na prostor AP Kosovo i Metohija. Ovaj put obrazloženje je rok od 72 sata, iako sam ja zahtev (da obiđe Štrpce) poslao još u petak, a do utorka je prošlo malo više od 72 sata - precizirao je Vulin.

On je ocenio da Priština nastavlja sa politikom uslovljavanja, sa svojom politikom pokušavanja da spreči državu Srbiju da sprovodi Briselski sporazum, kao i da pokazuje strah i siledžijstvo gde god može i kad god može.

- Više je nego jasno da je razlog zabrane mog dolaska što je trebalo da budem u Štrpcu, a tamo je trebalo da me sačekaju svi predstavnici, svi budući gradonačelnici liste "Srpska", a u Štrpcu lista "Srpska" ide u drugi krug sa predstavnicima SLS-a - rekao je Vulin.

- Ovo je nastavak nasilja i nastavak politike Prištine da gde god može i kako god može onemogućava Srbima da učestvuju na izborima, da izlaze na izbore. Kao što se vidi, Prištini se više ne dopada Briselski sporazum i ona će nastojati da koliko god može da uskrati prava Srbima, ona će im ih uskratiti - rekao je on.

- Najnovija zabrana moje posete je mimo svakog dogovora, prava i komunikacije sa EU i sa međunarodnom zajednicom i samo je dokaz da se Priština iskreno boji uspeha Građanske inicijative "Srpska" - podvukao je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    19. novembar 2013 | 14:08

    Da mi tako nesto uradimo,bombardovali bi nas..ali shiptarima je sve dozvoljeno,ocigledno...

  • Giany

    19. novembar 2013 | 15:18

    Zaboravio da skine uniformu?? Kakav je to komedijas taj Vulin jbt?!

  • JNA*

    19. novembar 2013 | 14:05

    Vi bi trebali toga Zbogara i Kacina poslati nazad u paketu za deželicu a ne da vam desetak godina vedre i oblače u vašem dvorištu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA