DRAŠKOVIĆ I VUČIĆ: SPO na izbore ide na listi SNS-a!

- Obojica smo iskazali odlučnost da na predstojećim parlamentarnim izborima nastupimo kao koalicija, (tj.) SPO na listi SNS-a - kaže lider SPO-a

  • 31

Sastanak prvog potpredsednika Vlade Srbije i predsednika SNS-a Aleksandra Vučića i lidera SPO-a Vuka Draškovića održan je danas, a kako je Drašković rekao, na tom sastanku potvrđena je puna saglasnost oko strateških pitanja - evropskog puta Srbije, borbi protiv kriminala i politici prema Kosovu i Metohiji.

Lider SPO-a je rekao i da na sastanku nije bilo reči o ulasku te stranke u Vladu, ali da "jeste potvrđeno strateško partnerstvo SNS-a i SPO-a o svim važnim pitanjima".

Drašković je naveo da je na sastanku rečeno i da se "širom Srbije na lokalnom nivou uspostavljaju stabilne i programske koalicije između dve stranke".

- Obojica smo iskazali odlučnost da na predstojećim parlamentarnim izborima nastupimo kao koalicija, (odnosno ) SPO na listi SNS, a kada dođe za to vreme, o tome će se izjašnjavati nadležni organi naših stranaka - objasnio je Drašković.

SPO podržava evropsku politiku Vlade, borbu protiv kriminala i korupcije i primenu Briselskog sporazuma, naglasio je Drašković.

On je rekao i da je istovremeno predložio Vučiću temeljnu reformu službi bezbednosti, donošenje Zakona o otvaranju tajnih dosijea i počinjanje pregovora o članstvu Srbije u NATO.

- Istovremeno predložio sam da odmah otpočnu pregovori o pristupanju Srbije NATO-u - rekao je Drašković.

- Vucić je reagovao na članstvo u NATO rečenicom da nas obavezuje skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti - rekao je Drašković dodavši da smatra da je "vojna neutralnost iluzija i da zato ne može da postoji".

Lider SPO je naveo i da bi "ubrzane evro atlanske, a ne samo evroposke integracije Srbije zapravo garantovale uspešan završetak evropskog puta Srbije".

Drašković smatra i da bi ubrzane evro-atlantske integracije Srbije "onemogućile pokušaj snaga iz devedesetih godina (prošlog veka) da sve zaustave, zakoče i spreče i vrate nas nekoliko decenija unazad".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    19. novembar 2013 | 16:56

    Ej Vuče, kako te beše ono Nikolić nazvao u sred skupštine?

  • Aleksandar KG

    19. novembar 2013 | 17:12

    Molio bih cenjeno čitateljstvo da mi odgovori ili da definiciju ako zna, gde prestaje trenutak kada u se čoveku ideja za koju se zalagao prelazi u pragmatiku, odnosno kako uvaliti najniži deo leđa i dalje u udobnu fotelju. Međusobno su se optuživali zna sve i svašta a sada ljubim ruku PRVI .... Da nije tužno bilo bi smešno, oprosti im Bože neznaju šta rade (a možda znaju i to vrlo dobro).

  • Partybreaker

    19. novembar 2013 | 17:16

    Kuku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA