ŠPANSKI DIPLOMATA: Jeremića na čelo UN

- Mladi treba da se ponose politikom koju vodi Beograd, jer se stanje u zemlji poboljšava i ne treba da slušaju one koji kažu da se ništa ne može promeniti, da je već sve odlučeno - rekao je Moratinos

  • 3

Bivši ministar inostranih poslova Španije Migel Anhel Moratinos ocenio je danas da je donedavni predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić najbolji kandidat za generalnog sekretara svetske organizacije i da bi njegovim izborom međunarodna zajednica bila na dobitku.

Moratinos je, na predavanju studentima Fakulteta političkih nauka, istakao da se, zato, Jeremić mora ubediti da se kandiduje na tu funkciju, jer bi uspeo da promeni dosadašnju strukturu UN i omogući da one igraju novu ulogu u svetu.

Izbor na to mesto, ocenio je Moratinos, možda ne bi bio dobar za Jeremića lično, ali bi bio za UN, svet, međunarodnu zajednicu.

- To bi bila fantastična vest za 21. vek - konstatovao je on.

 

Moratinos je rekao da u narednim mesecima očekuje dobru vest o kandidaturi Jeremića, i da će, ukoliko bude izabran, srpski narod i Evropljani biti ponosni što imaju odličnog generalnog sekretara UN.

- Mladi treba da se ponose politikom koju vodi Beograd, jer se stanje u zemlji poboljšava i ne treba da slušaju one koji kažu da se ništa ne može promeniti, da je već sve odlučeno - rekao je on.

Moratinos je poručio da Srbija treba da bude član Evropske unije, u kojoj je budućnost svih i da se treba biti optimista, a to znači raditi i suočavati se sa problemima.

(Telegraf.rs / FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap Bender

    19. novembar 2013 | 21:51

    A sad , pljuvaci napred, ostali stoj!

  • Rodjak sa sela

    19. novembar 2013 | 21:42

    Djilas kao ubaceni igrac(mozda i sns-a)se odreko i ovog coveka!

  • sudija

    20. novembar 2013 | 02:19

    Naravno da je najbolji dosadasnji Predsednik skupstine UN. I sigurno je da je najsposobniji mladi politicar u celom svetu. Navijam za Jeremica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA