Vulin: Priština blokira formiranje ZSO!

- Priština želi da ZSO razvodni, da ne dozvoli da se ikad formira većina, a zna da je većina na jugu - kaže ministar bez portfelja Srbije zadužen za KiM

  • 1

Ministar bez portfelja za KiM Aleksandar Vulin kaže da Priština pokušava da onemogući formiranje ZSO i da mu zato i nije dozvolila da juče pošeti Štrpce.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju je to ocenio posle sastanka sa predstavnicima kandidata za gradonačelnike Građanske inicijative "Srpska" u opštinama na jugu Kosova.

- Ja ću tražiti da ponovo dođem na Kosovo - rekao je Vulin, ponovivši da Vlada Srbija podržava kandidate sa lista "Srpska".

- Priština želi da ZSO razvodni, da ne dozvoli da se ikad formira većina, a zna da je većina na jugu. Zna da je šest opština na jugu i da će se ako Srpska dobije tih šest opština, formirati ZSO - rekao je Vulin.

On je naglasio da smo pobedili na severu u borbi za ZSO, a sada ostaje ovih šest opština, poručivši da "moramo da ih dobijemo i formiramo ZSO".

Vulin je istakao da će Priština nastojati baš zato da onemogući srpske funkcionere da budu na jugu Kosova sa svojim narodom. On je, takođe, rekao da je siguran da će kandidat te liste za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić ići u drugi krug.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nijazi Kuqi

    20. novembar 2013 | 13:45

    Sve si vode pomutio, zar ti nije dosta, Vuline nesreco.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA