VUČIĆ: Kod nas nema fašističkih ispada kao u Hrvatskoj

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna na povlačenje tužbi protiv Hrvatske, da se trudi da sačuva dobre odnose i podsetio da je Srbija "izvoznik stabilnosti" u regionu

  • 12

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da krivica za to što nisu međusobno povučene opužnice Srbije i Hrvatske svakako nije na Srbiji i, pored toga što su njeni argumenti u tom sporu jači od hrvatskih.

Vučić je u Nišu rekao novinarima da je Srbija spremna na povlačenje tužbi, da se trudi da sačuva dobre odnose i podsetio da je Srbija, na šta je više puta ukazao, "izvoznik stabilnosti" u regionu.

"Jedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, nema tih fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj ", rekao je on. Vučić je dodao i da Srbija nije pokušavala ni to da dosoljavamo Hrvatskoj.

On je naveo da Srbija želi dobre odnose, da s njene strane nije bilo nikakvih problema da se povuku tužbe, i podvukao da smo sigurni da imamo jače argumernte nego Hrvatska.

Vučić je ocenio i da je naš pravni tim izvanredan i da je naša argumentacija čvršća i ponovio da sigurno nije krivica Srbije što te tužbe nisu povučene.

Upitan da prokomentarise zahtev za pomilovanje bivšeg šefa Državne bezbednosti Radomira Markovića, on je rekao da je to na predsedniku Srbije i poručio da su stavovi vlade i Ministarstva pravde po tom pitanju već poznati.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. novembar 2013 | 18:22

    Ne može nikada da bude premijeru jer nismo bili fašisti.

  • stepenik

    21. novembar 2013 | 18:21

    Браво Вучићу,Србија им је пружила шансу за помирење али кад неће нека им,после ће они тражити да се међусобно повуку тужбе!

  • Dejan

    21. novembar 2013 | 21:40

    Mi imamo državu odavno a oni bi da nije bilo aleksandra i dalje bili austrijska prchija...i dalje tvrdim da je SHS bila najveća glupost srpske istorije...Umesto da budu zahvalni oni glume hitlera...svima smo pomogli a svu nas mrze...kompleksi. ..crnogorci isto...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA