Dačić: Neću da polemišem s Vučićem o Bojoviću

Ministar policije i lider SPS objašnjava da je izneo podatak da je reč o različitim godinama Bojovićevog bekstva

  • 0

Ministar policije i lider SPS-a Ivica Dačić je izjavio da ne želi da polemiše sa potpredsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem u vezi sa navodima o Luki Bojoviću, već da je samo izneo podatak da je reč o različitim godinama Bojovićevog bekstva.

- Pošto su me pitali da li je nešto pokrenuto na osnovu onoga što je on pisao, izjavio sam da nismo iz Tužilaštva dobili nikakav zahtev. A po informacijama Uprave kriminalističke policije, Bojović je napustio zemlju tek kada su uhapšeni Kalinić i Simović, koji su počeli da ga optužuju, i tek tada je za njim izdata potraga. To je bilo negde sredinom 2010. godine – ponovio je Dačić.

Ultimatumu lidera PUPS-a da toj partiji pripadne trećnina osvojenih mandata, Dačić još nije odgovorio, ali je kazao da će se o pravljenju iste koalicije razgovarati narednih dana.

- Neću mu odgovoriti na zahtev preko medija. Niti smo razgovarali, niti se svađamo. Svako ima svoje legitimne zahteve, ali oni moraju da budu primereni realnoj snazi stranaka i promenjenim okolnostima od 2008. Mi smo jedina stranka i koalicija kojoj je rastao rejting čak i u vreme krize, tako da bi bila šteta da se ne formira ponovo. Naravno, siguran sam da SPS može i bez te koalicije da ima dobar rezultat, ali bi sa koalicijom bio još bolji – poručio je Dačić, i dodao će dogovor biti postignut ako postoji politička volj za njim.

On je objasnio da je, prilikom formiranja koalicionog sporazuma sa PUPS-om potpisano da socijalistima pripadne dve trećine mandata, a penzionerima jedna, ali da "su procenti nešto promenjeni" ulaskom JS-a u koaliciju.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA