KO JE BAJKER, VOĐA NOĆNIH VUKOVA: Treći čovek Rusije, prijatelj Putina i Nikolića! (FOTO)

Aleksandar Zaldastanov, zvani Hirurg, kaže da ga Srbija vuče kao magnet, da Uskrse rado proslavlja na Svetoj gori i da je predsednik Srbije čovek koji voli Rusiju

  • 34

RUSKI BRAT! Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov, nezvanično, treći je čovek Rusije, najbolji drugar Vladimira Putina, osvedočeni pravoslavac i veliki prijatelj Srbije, koji oko vrata nosi svoj grb osveštan u svim svetinjama manastira na Svetoj Gori!

Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, rođen je na Bogojavljenje 19. januara 1963. u SSSR-u, u lekarskoj porodici. Poznat je po ljubavi prema Srbiji i srpskom narodu. Bajk-šou u Sevastopolju i Novorosijsku 2011. posvećuje upravo Srbiji, uz objašnjenje da je u divljenju i poštovanju prema srpskom narodu našao inspiraciju.

Svaku inicijativu, svaki zvanični stav Srbije i stavove našeg naroda i države, javno je podržao.

Po obrazovanju maksilofacijalni hirurg (odatle i nadimak), a po opredeljenju motociklista, ovaj čovek izuzetne harizme uspeo je da hobi pretvori u zanimanje i zato danas živi svoj san. Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" (preko 5.000 članova, odeljenja u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim Republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji...).

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlikovao je Hirurga Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešće u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata.

Da je Aleksandar Zaldastanov čovek od velikog uticaja u Moskvi, a uz to i prijatelj Srbije i predsednika Tomislava Nikolića, govori i prisustvovanje istorijskom potpisivanju ugovora i početku radova na gasovodu "Južni tok".

Hirurg je tom prilikom Nikoliću poklonio kožni prsluk koji s desne strane ima grb Rusije, na levoj srpski državni grb, a tu fotografiju objavio je i na svojoj Fejsbuk stranici.

Njegovi "Noćni vukovi" propаgirаju zdrаv život, negovаnje prаvoslаvnih trаdicijа, аktivni su u pomoći deci bez roditeljа i u borbi protiv nаrkomаnije, navodi se na internet stranici ovog udruženja.

Tomislav Nikolić sastajao se i ranije sa Zaldastanovim, a u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu ugostio je i delegaciju motociklističkog kluba "Noćni vukovi" i tom prilikom im poklonio zastavu Srbije sa svojim potpisom.

- Imao sam čast da se sretnem s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Štaviše, dobio sam na poklon srpsku zastavu s njegovim ličnim potpisom. Iskreno govoreći, nisam očekivao da će ljudi tako dugo pamtiti pažnju koju im je moja skromna persona proklonila na bajkerskom sletu pretprošle godine, kada je u kulminaciji bio iskorišćen tekst koji sam video na stadionu u Beogradu za vreme fudbalske utakmice. Tekst je glasio: "Stariji brate, poljubi majku našu i reci joj da smo je dostojni. Da se borimo i da ćemo se boroti. Reci joj da je volimo". Meni su tada pokazali da je Vladimir Vladimirovič bio čak pomalo zbunjen tako toplim prijemom - rekao je Zaldastanov nakon posete Srbiji za Glas Rusije i dodao da ga "Srbija privlači kao magnet".

Na pitanje o čemu je razgovarao s Nikolićem, lider "Noćnih vukova" odgovara:

- O životu. I razgovarali smo neceremonijalno. Predsednik je pitao za moje utiske o onom što sam video, razmenili smo mišljenja o dešavanjima u svetu. Učinio mi se kao čovek koji voli Rusiju i oseća svoju vezu s našom zemljom. Tako da sasvim shvatam volju srpskog naroda koji je glasao za njega na predsedničkim izborima. Govorio sam o planovima za ovo leto i pozvao na slet bajkera Staljingrad koji će se održati u avgustu i biće priređen povodom 70-godišnjice velike, prelomne pobede u Velikom Otadžbinskom ratu.

Da Hirurg voli pravoslavlje i Srbiju dokazuje i činjenica da često uskršnje praznike provodi na Svetoj gori, a jednom je, nakon povratka iz Hilandara, svratio na Marakanu, gde su ga dočekali tadašnji funkcioneri Crvene zvezde Petar Škundrić i Dušan Mrakić.

Njegov drugi dolazak na Zvezdin stadion bio je 2011. kada je zajedno s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom iz lože posmatrao fudbalski meč između meča omladinaca Crvene zvezde i Zenita.

Patrijarh srpski Irinej u martu 2013. primio je članove ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" i tom prilikom istakao da humanitarni rad ovih bajkera razbija uobičajenu predstavu o motociklistima i da su mnogo puta pomogli su srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- "Noćni Vukovi" propagiraju zdrav život, negovanje pravoslavnih tradicija, aktivni su u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije - navodi se u saopštenju SPC i dodaje da je delegaciju, koja je u Patrijaršiji bila krajem prošle nedelje, predvodio dr Aleksandar Zaldastanov.

Bratska ljubav "Noćnih Vukova" prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nebrojeno puta je dokazana na bajkerskim manifestacijama širom Rusije, kao i na brojnim medijskim nastupima Zaldastanova, navodi SPC.

- Zamolio sam blagoslov Patrijarha za to što planiram da realizujem u Srbiji. Razgovarali smo o sudbini one kulture koju predstavljam. Govorili smo o važnosti jedinstva crkve, jedinstva čitave pravoslavne civilizacije, o tome da naše preživljavnje u celini zavisi od naših međusobnih veza. Rekao sam da je amblem noćnih vukova koji mi visi o vratu bio priložen svim svetinjama manastira na Svetoj Gori - objasnio je vođa "Noćnih vukova" nakon sastanka sa srpskim patrijarhom.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    26. novembar 2013 | 18:17

    Kakva crna Rusija. Oni ovde vide samo ekonomski interes. Dupeglavci jedni pocnite razmisljati svojom glavom. Boli ih briga za Srbijom...

  • Vlada

    26. novembar 2013 | 17:12

    Ovaj svaba dole levo je takav smradic da je to cudo jedno. Ali takvi se guraju svuda i uspevaju mada on neuspeva

  • Бајкер

    26. novembar 2013 | 17:13

    Жив нам био брате!Поздрави нам мајку Русију.Живела Русија,Живела Србија!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA