Vulin: Dok postoji Srbija, Kosovo neće u UN!

- Za Kosovo nema mesta u UN i nikakvih promena već postignutih sporazuma neće biti. Da li bi neko nešto voleo da menja - to je druga stvar - kaže ministar bez portfelja zadužen za KiM

  • 2

Kosovo neće dobiti stolicu u UN dok postoji Srbija, a sporazum o načinu predstavljanja KiM na regionalnim skupovima neće se promeniti, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin.

- Za Kosovo nema mesta u UN i nikakvih promena već postignutih sporazuma neće biti. Da li bi neko nešto voleo da menja - to je druga stvar, ali ono što je dogovoreno u Briselu ne može se menjati u Prištini, kao ni u Beogradu - rekao je ministar bez portfelja zadužen za KiM novinarima na Beogradskom sajmu.

Vulin je rekao da je politika Beograda jasna i da Beograd ostaje privržen Briselskom sporazumu i sporazumima koji su postignuti pre ove vlade.

Na pitanje kako komentariše podršku SLS listi "Srpska" u drugom krugu izbora i da li su moguće koalicije, Vulin je odgovorio da niko nikada nije delio Srbe niti pokušavao da od Srba napravi neprijatelje i da je svako dobrodošao.

- Smatramo da je ispravna državna politika bila podrška najvećoj listi, a lista 'Srpska' okuplja Srbe u svim opštinama i logično je da se svi okupimo oko svoje zastave, vlade i liste Srpska - rekao je Vulin, i dodao da je u svih 10 opština lista "Srpska" ili pobedila ili će pobediti u drugom krugu.

On je naveo i da je zahvalan zbog te podrške i da će to umeti da ceni, kao i da se nada da će Srbi najzad prestati da se dele i da će govoriti jednim glasom na Kosovu i Metohiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA