DAČIĆ: Investicije će biti 100 milijardi dolara!

- - Ovaj budžet nisu Potemkinova sela. Ovo je prvi budžet koji je realno sagledao prihode i rashode. To nije dovoljno, ali mi ne možemo da slušamo savete Fiskalnog saveta, a da nam umre pacijent - poručuje premijer

  • 14

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je predlog budžeta za 2014. godinu prvi realan budžet posle niza godina, jer je sa jedne strane restriktivan, a sa druge uvažava činjenicu da se ekonomska politika ne može zasnivati samo na uštedama.

- Ovaj budžet nisu Potemkinova sela. Ovo je prvi budžet koji je realno sagledao prihode i rashode. To nije dovoljno, ali mi ne možemo da slušamo savete Fiskalnog saveta, a da nam umre pacijent - kazao je Dačić za RTS.

Komentarišući stavove Fiskalnog saveta da će Srbiji naredne godine trebati dodatne uštede, Dačić je rekao da je Vlada Srbije počela reforme i da želi da ukine nepotrebne troškove, ali je dodao da "život u Srbiji ne može da stane".

Srbija je u proteklih pet-šest godina izgubila 400.000 radnih mesta a nezaposlenost je porasla na 24 odsto , rekao je Dačić i dodao da nije samo lider URS Mlađan Dinkić u proteklom periodu vodio srpske finansije, već i da je DS od 2008. do 2012. godine bila odgovorna za finansije u Srbiji.

Odgovarajući na kritike političkih protivnika da zaokreće spoljnu politiku Srbije prema Rusiji i Kini, Dačić je rekao da su takve kritike odraz poltronskog duha, i da Srbija ne treba da postupa drugačije od ostalih evropskih država koje, kako je primetio, stoje u redu ispred šaltera Pekinga i Moskve.

- Nisam rekao da nećemo ući u EU, već da bih bio srećan da nam takve projekte nudi i Zapad - rekao je Dačić, konstatujući da nema smisla da se spoljnopolitička kolebanja pripisuju vladi koja je Srbiju odvela najdalje u procesu evrointegracija.

Dačić je naveo da Kina želi da bude prisutna u ovom delu sveta i da investira 10 milijardi dolara u razne projekte, "a planira se da do 2015. godine te investicije porastu na 100 milijardi".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    28. novembar 2013 | 06:35

    Ovu odvali ću da kopiram i sačuvam za dogodine.Ej,molim te,investicije od 100 milijardi!!lupio i ostao živ,što bi rekli.

  • Sale

    28. novembar 2013 | 02:48

    To je LAZ a evo i zasto: trenutna Vlada je zaduzila Srbiju izmedju 4 i 4.5 milijarde evra a da nije napravila NIJEDNU INVESTICIJU!!!! Dakle, reci da ce biti 100 milijardi investicija je mozda mnogo gora laz nego da nas je sve nahranio znate vec cime! Ne libe se da lazu a sto je najgore na laz odgovore lazima: najludji mi sto ih stalno glasamo - ovo ide za SVE NJIH SNS, SPS, DS, DSS, LDP, URS i sve ostale

  • Jahjagan

    28. novembar 2013 | 04:17

    Isto si govorio za ova dva predhodna budzeta ove vlade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA