Mirović: U SNS nema podela na Tomine i Vučićeve ljude

- Izbori uvek postoje kao mogućnost. Gotovo sve opozicione stranke traže izbore, iako sam uveren da oni nisu u njihovom interesu - kaže potpredsednik naprednjaka

  • 4

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da se, ako politička atmosfera bude uzavrela, ne može isključiti i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim.

 

- Izbori uvek postoje kao mogućnost. Gotovo sve opozicione stranke traže izbore, iako sam uveren da oni nisu u njihovom interesu - rekao je on.

 

- Takođe, ne bih zanemario ni eventualnu promenu stavova koalicionih partnera koja bi mogla da bude prepreka razvoju i modernizaciji Srbije. Nismo stranka koja bi zabijala glavu u pesak ni pred zahtevima za nove izbore, niti bismo pravili političke kompromise kada je budućnost Srbije u pitanju - rekao je ministar za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu za "Večernje novosti".

 

Mirović je naglasio da nema krize unutar Vlade Srbije, već samo različitih pristupa ozbiljnim i krupnim temama.

 

 

- Prirodno je da postoje različita mišljenja o različitim pitanjima. Imamo koaliciju unutar koje nemaju sve partije iste stavove. Uprkos tome, vlada je stabilna i efikasna. U politici su nužni kompromisi i mi ih svakodnevno postižemo. To je u najboljem interesu građana - rekao je Mirović.

 

Na pitanje koliko su tačne spekulacije da i u SNS ima podela na "Tomine" i "Vučićeve", on je odgovorio da "ti koji podmeću takve spekulacije ne poznaju dovoljno ni Nikolića ni Vučića, kao ni većinu rukovodstva SNS".

 

- Kod nas samo postoji podela na one koji su manje ili više sposobni da interese Srbije brane na najbolji način. Dakle, imamo puno jedinstvo unutar stranke. Najbolji odgovor na te spekulacije je narodna volja koja se meri na izborima i istraživanjem javnog mnjenja. Građani ne bi u tolikoj meri podržali našu politiku da postoje podele - dodao je on.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti - P.Vasiljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    29. novembar 2013 | 09:50

    Znaci podeljeni su, cim se prica kako nema podele iako ih niko ne pita...

  • Ex sns

    29. novembar 2013 | 11:44

    Ex radikali,cekajte da vam se vrati Šeky pa ce on da vam objasni o cemu se tu radi !

  • perakvrgic

    30. novembar 2013 | 10:50

    vazi:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA