• 5

Nikolić i Ćosić o stogodišnjici Prvog svetskog rata

Predsednik Republike Srbije i srpski književnik, akademik i prvi predsednik SRJ razgovarali su danas u Predsedništvu na Andrićevom vencu o obeležavanju stogodišnjice početka Prvog svetskog rata

  • 5

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa srpskim književnikom, akademikom i prvim predsednikom Savezne Republike Jugoslavije Dobricom Ćosićem.
Predsednik Nikolić i akademik Ćosić razgovarali su o planovima za obeležavanje stogodišnjice početka Prvog svetskog rata.

Tom prilikom predsednik Nikolić je rekao da je Prvi svetski rat ostavio trajnu crtu u karakteru naše nacije i države, koja je u njemu prošla kroz neopisive muke, velika iskušenja, ali je i pokazala svu svoju snagu i opstala.
Akademik Ćosić je istakao da je obeležavanje stogodišnjice izbijanja Prvog svetskog rata možda prilika i da se progovori o evropskom karakteru borbe srpskog naroda, koji je uložio i sebe i svoju državnost braneći civilizacijske vrednosti te Evrope.
(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika Valjevo

    Bal vampira!!!

  • JackReacher

    A Krkobabić?!?!?

  • dobrica

    “Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima