• 0

Završen drugi krug izbora na KiM, u Mitrovici počelo brojanje

Sva biračka mesta u Severnoj Mitrovici su zatvorena u 19 časova. Predsednik izborne komisije u Severnoj Mitrovici Momčilo Barović, potvrdio je da je počelo prebrojavanje glasačkih listića u Mitrovici.

  • 0

Na Kosovu i Metohiji večeras u 19 časova zatvorena su sva biračka mesta čime je završeno glasanje u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnike kosovskih opština, na kojima je pravo glasa imalo 1.371.524 gradana.
Sva biračka mesta u Severnoj Mitrovici su zatvorena u 19 časova, javljaju izveštači Tanjuga sa lica mesta a oni građani koji su se u tom trenutku zatekli na biralištu mogli su da obave svoju građansku dužnost.

Kako je novinarima potvrdio predsednik izborne komisije u Severnoj Mitrovici Momčilo Barović, počelo je prebrojavanje glasačkih listića u Mitrovici.

 
U Severnoj Mitrovici, u blizini biračkih mesta, stacioniran je izuzetno veliki brtoj pripadnika kosovske i Euleks policije i vojnika Kfora koji se nalaze u punoj opremi, a na ulicama se mogao videti i veliki broj automobila i borbenih vozila ovih snaga.
Od 18 sati područje Kosovske Mitrovice nadletali su i helikopteri, najverovatnije Kfora ili Euleksa.
Drugi izborni krug na Kosovu i Metohiji održan je u sedam opština sa srpskom većinom - šest u opštinama južno od reke Ibar i u Severnoj Mitrovici. U opštini Zvečan izbori su ponavljeni na tri glasacka mesta.
Današnje izbore na Kosovu i Metohiji obeležilo je privođenje nekoliko aktivista "Srpske" u Štrpcu i Gračanici.

S obzirom na to da su se u drugom izbornom krugu u svim opštinama takmičila po dva kandidata, ocekuje se da ce preliminarni rezultati biti poznati već oko 22 sata.
Zvanicni rezultati bi trebalo da budu ovljavljeni najkasnije u utorak, 3. decembra.
Nakon toga Centralna izborna komisija će potvrditi rezultate o izboru novih gradonašelnika koji ce u periodu od 30 dana pred odbornicima položiti zakletvu.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima