Pantić pobedio u Mitrovici, Srpska apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM!

- Ovu pobedu namenjujem Vladi Srbije i ljudima sa kojima sam nekoliko meseci vodio tešku borbu, ne samo da ubedim građane da je ono što radimo ispravno, već da preskočimo sve prepreke - rekao je Pantić

  • 5

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Građanske incijative „Srpska" Krstimir Pantić proglasio je večeras pobedu u drugom krugu izbora u ovom gradu.

Pantić je rekao da je osvojio oko 350 glasova više od svog protivkandidata Olivera Ivanovića.

- Danas je pobedila politika vlade Republike Srbije, država Srbija jer smo dobili devet gradonačelnika na KiM koji će sprovoditi dosledno politiku vlade Srbije na ovim prostorima. Dobili smo devet opština kroz koje će vlada Srbije mnogo jače i mnogo prisutnije delovati na ovim prostorima. Dobili smo devet opština u kojima će Srbi jasno i glasno govoriti kako ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu i sada više neće Albancima biti smetnja četiri opštine na severu, već i pet opština na jugu koje će, takođe, pođednako snažno, kao što smo mi radili proteklih 14 godina zastupati politiku Vlade Republike Srbije na ovim prostorima - poručio je Pantić.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Zvečana, Vučina Janković, proglasio je večeras pobedu i poručio da će u što većoj meri približiti opštinu građanima.

Predsednik Građanske Inicijative "Srpska" Vladeta Kostić izjavio je večeras u Gračanici da je "Srpska" apsolutni pobednik lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/BOKI

- U deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, Srpska je od šest opština južno od Ibra ostvarila pobede u pet, odnosno u svim opštinama osim u Štrpcu - rekao je Kostić na konferenciji za novinare.

Kostić je rekao da su kandidati "Srpske" pobedili u opštinama Novo Brdo, Ranilug, Parteš, Klokot i Gračanica i dodao da posle prebrojane većine glasova u Kosovskoj Mitrovici kandidati "Srpske" Krstimir Pantić ima značajnu prednost nad svojim protivkandidatom.

Kostić je istakao da je "Srpska" potvrdila odličan rezultat ostvaren 3. novembra. Govoreći o porazu "Srpske" u Štrpcu, Kostić je kazao da je u toj opštini tokom dana bio veliki broj problema i da je bila izuzetno teška atmosfera za glasanje.

Predsednik GI "Srpska" je pozvao žitelje Parteša i Pasjana da se suzdrže od nasilja jer čelnici "Srpske" imaju informacije da u Pasjanu ima dosta incidenata i pozvao je, kako je rekao, poraženu stranu da ne lomi glasačke kutije.

On se zahvalio svim glasačima koji su glasali za "Srpsku", a kako je rekao, i onima koji nisu.

Novi gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović zahvalio je biračima rekavši da drugog kruga izbora u Gračanici nije ni trebalo da bude, te da je današnjim izbornim rezultatom potvrđena ubedljiva pobeda iz prvog kruga.

- Hvala vam što ste spremni da radite a ne da se žalite. Od sutra nas čeka mnogo posla, ali znamo za šta i za koga radimo - rekao je Stojanović.

Prema podacima kojima raspolaže GI "Srpska", u Gračanici kandidat Srpske Branimir Stojanović osvojio je 5.267 glasova, odnosno 58,57 odsto od broja izašlih, dok je njegov protivkandidat lider Saveza kosovskih Srba i dosadašnji gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović osvojio 3.725 glasova ili 41,45 odsto.

Odmah nakon obraćanja čelnika "Srpske" medijima i okupljenim pristalicama počelo je veliko slavlje na ulicama Gračanice. Kilometarska kolona automobila okićenih srpskim zastavama krstari ulicama Gračanice i okolnih mesta te opštine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    2. decembar 2013 | 00:34

    Ne lazite ,,obican,, narod,izbori su za Kosovo sa tim nema nikakve veze Srbija.Uostalom brzo ce se u to uveriti svi kada pocnu sudelovanja sa Pristinom koja su normalna stvar pri svakoj vladi.

  • frodo

    1. decembar 2013 | 23:58

    Ponosni pobednici okupatorskih izbora.

  • Petar

    2. decembar 2013 | 11:05

    Na isti način je pobedio, slavio i OEBS mu čestitao Milo Djukanović kada je bio prelomni trenutak u utakmici protiv srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA