• 3

Đurić: Istorijska pobeda Srba na Kosovu, sledi formiranje ZSO!

- Izborni rezultati ukazuju da je odneta istorijska pobeda i da su stvoreni preduslovi za stvaranje zajednice srpskih opština - kaže savetnik predsednika Srbije

  • 3

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ocenio je da su, nakon lokalnih izbora na Kosovu, stvoreni preduslovi za stvaranje zajednice srpskih opština.
On je dodao da izborni rezultati ukazuju da je odneta "istorijska pobeda".

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Đurić je rekao da je juče bio "veliki dan za Srbiju na Kosovu i Metohiji" i da će Građanska inicijativa Srpska imati jasnu većinu u svim opštinama, osim u Štrpcu, gde će takođe na vlasti biti srpski kandidati iz Srpske liberalne stranke.
Đurić je dodao da je sada važno da se svi okupe oko politike stvaranja zajednice srpskih opština i izrazio zadovoljstvo zbog toga što su stvoreni uslovi da u srpskim opštinama budu na vlasti gradonačelnici sa te liste.
Govoreći o Statutu zajednice srpskih opština, Đurić je rekao da će njega pisati same opštine i dodao da je jako važno da one aktivno učestvuju u pisanju tog dokumenta, nakon što budu održane konstitutivne sednice skupština opština.
Govoreći o uticaju koji zvanični Beograd ima na pisanje tog statuta, Đurić je rekao da postoje gotovo svakodnevne konsultacije i da nema tabu tema, ali je rekao da će taj dokument doneti "oni koji treba da ga donesu".
(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebitan

    Sa ovim je definitivno priznato Kosovo Republika ako sta znate ...

  • Zutica

    U sastav da udju i Strbce i Gora... i da se neigronisu Srpski predstavnici iz SLS koji su pobedili u Strbcu...

  • salexxx

    Jeste istorijska,prvi put smo u necem pobedili na Kosovu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima