Kostreš: LSV će glasati za budžet ako prođu naši amandmani

- Smatramo da je više nego neophodno da se Vojvodini već jednom dozvoli da ima onih ustavnih sedam odsto - kaže funkcioner LSV-a

  • 2

Šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Srbije Bojan Kostreš izjavio da će ta stranka podržati budžet Srbije ako parlament usvoji amandmane Skupštine Vojvodine.

- Smatramo da je više nego neophodno da se Vojvodini već jednom dozvoli da ima onih ustavnih sedam odsto... Pošto do sada ta ustavna odredba nijednom nije bila ispunjena, vreme je da se to desi - ili da se u Ustavu tih sedam odsto obriše, ili da se jednom sprovede - rekao je Kostreš za današnji novosadski Dnevnik.

On je dodao da do sada nije dobio nikakav "signal" da će vojvođanski amandmani biti usvojeni.

Amandmane iz Vojvodine pred Skupštinom Srbije obrazlagaće predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor, koji je ranije ocenio da su male šanse da predlozi iz Vojvodine budu usvojeni.

-Ali, mislim da, dok sudija nije odsvirao kraj - nije sve rečeno ni završeno. Treba uložiti napore koji su mogući - rekao je Pastor.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    3. decembar 2013 | 19:13

    Ko vas još šta pita. Posle idućih izbora nestaćete .

  • hercegov grad

    3. decembar 2013 | 16:05

    znamo,gazda se nudi novoj vlasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA