VUČIĆ I PUPOVAC: Zaštititi položaj Srba u Hrvatskoj!

- Srbija ima interes da to prati i da ničim ne doprinosi da se taj položaj pogoršava, nego da se unapređuje - kaže predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac razgovarali su o položaju srpske manjine u Hrvatskoj i svakodnevnim nacionalističkim ispadima prema Srbima. Saglasili su se da je neophodno učiniti sve da se zaštiti položaj Srba u Hrvatskoj.

Predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj očekuju reakciju Evropske unije zbog atmosfere koja ih sve više podseća na devedesete.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac rekao je da su usaglašeni stavovi i da je potrebno učiniti sve da se zaštiti položaj Srba u Hrvatskoj i evropske vrednosti koje su građene sa drugim strankama u toj zemlji.

- Srbija ima interes da to prati i da ničim ne doprinosi da se taj položaj pogoršava nego da se unapređuje - rekao je Pupovac.

Udruženja izbeglica iz Hrvatske traže od hrvatskih institucija da jasno i javno osude širenje, kako kažu, antisrpske kampanje.

- Tražimo da nadležne institucije počnu da procesuiraju sve pojedince i grupe koje vrše nasilje i šire govor mržnje. Takođe smo iznanađeni da EU ćuti - rekao je Miodrag Linta iz Koalicije udruženja izbeglica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    4. decembar 2013 | 10:16

    Samo bih da kazem da je ova stranka SDSS jedna obicna sekta koja misli samo na svoje clanove u uzem vrhu i da se ne bori za prava nacionalnih manjina niti ih na bilo koji nacin pita za misljenje. Rade ono sto misle da je najbolje za njih same,gledaju kako ce profitirati i provuci se u politickom vrhu a da pri tome ne mare za posledice obicnog srpskog stanovnistva,prvenstveno nas u Vukovaru. Mogao bih jos da pisem,ali i ovo je dovoljno.

  • Bole

    4. decembar 2013 | 17:07

    Vucic radi pravu stvar i zaista je lepo videti da neko misli na Srbe u Hrvatskoj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA