• 11

Šta je Klinton crtao tokom pregovora sa Miloševićem? (FOTO)

Haker Gučifer otkrio je žvrljotine bivšeg američkog predsednika, koji je u toku razgovora o bivšoj Jugoslaviji crtao đavola koji savetuje Miloševića i druge karikature koje oslikavaju njegova razmišljanja

  • 11

Gučifer politički orijentisani haker objavio je na sajtu Gawker.com crteže koje je Bil Klinton žvrljao na zvaničnim dokumentima dok je, kao predsednik Sjedinjenih Država, raspravljao o ekonomskim sankcijama protiv Srbije i tadašnjem predsedniku SRJ Slobodanu Miloševiću.
Pri upadu u računarski sistem Biblioteke Klinton Gučifer je pronašao pet dokumenata, prenosimo vam jedan iscrtani dokument koji je nastao sredinom devedesetih godina, a bavi se mogućim ukidanjem ekonomskih sankcija SR Jugoslaviji.


 
Klinton je iscrtavao spis za vreme brifinga o situaciji na terenu u Bosni i Hercegovini, kao i o mogućim dobrim i lošim stranama ukidanja sankcija.
ŠTA JE KLINTON CRTAO?
Ovo je prva skica, koju je Klinton nacrtao neposredno uz pasuse u kojima se pominje Slobodan Milošević.

Sa leve strane, vidi se muškarac koji likom najviše podseća na Slobodana Miloševića. Iza njega je nacrtana neobična kreatura sa telom životinje, krilima i ljudskom glavom. Crtež najviše podseća na đavola, sa rogovima i kopitima. Da li je ovo znači da je Klinton ukazivao da Milošević dobija instrukcije od đavola?
Drugi crtež predstavlja spoj linija, zvezdica i neobičnih oblika.

Na sledećem crtežu se nalazi nekoliko stvari. Prva podseća na zakrivljeni muški polni organ u erekciji, odmah do nacrtan je nasmejani čovečuljak sa raširenim rukama i pileći batak. Sa dese strane nacrtane su zvezde, kratke linije i kapljice.
Na trećem crtežu Klinton je prikazao kuvara u majici sa natpisom UN koji nešto prži u tiganju.

U pasusu u kom piše: "Kada će sankcije UN protiv SRJ biti prekinute?" moguće je da se Klinton poigrao rečima jer je naša skraćenica SRJ na engleskom "FRY" što znači pržiti. Pa se tako čini da je Klintonova podsvest povezala Ujedinjene nacije i prženje iz čega je proistekao crtež kuvara UN sa kapicom.
Na četvrtom crtežu prepoznajemo samo zastavu Sjedinjenih Država, pored koje se nalazi mnoštvo elipsi, linija i dve nevešto nacrtane zvezdice.

Ovaj crtež smešten je pored pasusa u kojima se pominju ravnoteža snaga na terenu, stabilna vojna situacija i primena vojnih delova mirovnog sporazuma, moguće je da ova Klintonova žvrljotina na neki način ilustruje američku ulogu u svemu tome.
Peti crtež sličan je prethodnom, bez mnogo smisla.

Nacrtan je pored pasusa u kom se pominju vojni problemi. Elipse verovatno predstavljaju vojne trupe, dok se na desnoj strani jasno vide inicijali BC odnosno Bil Klinton.
Postoji još žvrljotina Bila Klintona, koje nemaju veze sa nama, a ukoliko ste radoznali da vidite nastavak možete ih pogledati na sajtu Gawker, a više o hakeru koji ih je otkrio pročitajte ovde.
(Telegraf.rs / Izvor: gawker.com)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Team

    I njemu je neko upravljao dok je crtao.Sortirao je nesto tu i po rangovima. Pocne on da crta od sada pravilno i kako treba. 1.Da ukine teorije zavere 2.Da eliminise sve sektaske odrede u SAD 3.Da prestane sa opasnim eksperimentima gde ni sam nije svestan posledica. Na zalost te 3 tacke su jos opasnije ako ih ispuni ali kud se uhvati bas za nase podrucje.

  • Aleksandar KM

    Eee,a mi Srbi smo znali da za sve i svasta optuzujemo Milosevica,nikada se mi necemo uzeti u pamet.

  • slavko radovanovic

    Ipak pokojni Slobodan Milosevic je nadmudrio i Klintona i Evropsku uniju.Njegova politika je bila "KRENI,STANI" odnosno politika odugovalačenja.Dok Rusija ne stane na noge.I uspješno je to radio cijelih 10 godina.I bilo bi to još dalje da su Krajišnici iz Knina prihvatili plan Z4.Pošto nisu Zapad je krenuo sa silom.I naravno rušio sve srpsko kao domine.A da je prihvaćen plan Z4 za samo 4-5 godina bila bi druga situacija na medjunarodnoj političkoj sceni što bi bilo povoljno za srpsku stvar.Ali ako nije pomoglo Srbima pomoglo je Rusima.Oni su se izvukli u zadnji čas.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima