• 10

Mihajlović: Vanredni izbori u SNS - odlična odluka

- Zašto bi Tomislav Nikolić bio problem, on je osnovao SNS, predsednik je države, mnogo je doprineo da se na ovu zemlju drugačije gleda - kaže funkcionerka naprednjaka

  • 10

Potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović kaže da "ne bi volela da saradnici predsednika Srbije imaju razloga da ruše Aleksandra Vučića", ali i da sa predsednikom nema problema.
- Zašto bi Tomislav Nikolić bio problem, on je osnovao SNS, predsednik je države, mnogo je doprineo da se na ovu zemlju drugačije gleda, da Srbija ima drugačiju poziciju - rekla je potpredsednica SNS gostujući u "Kažiprstu".

Govoreći o temama koje su bile na stolu na Predsedništvu SNS i navoda o sukobima među naprednjacima, ali i na relaciji Andrićev venac - Nemanjina, Mihajlovićeva je rekla da se pokazuje da je "odlična odluka da se ide na vanredne izbore u SNS".
- Nije tajna da novinari stalno pitaju o Oliveru Antiću i Cvijanu. Treba razgovarati o tome, zašto neko izjavljuje nešto po medijima, a da se pre toga na organima stranke nismo dogovorili o tome, makar da smo dogovorili okvir. Ne mogu kroz medije da se plasiraju spekulacije, već je potrebno da prvo mi razgovaramo, a ako se nekome to ne dopada, ako mu ne odgovara okvir, onda se zna šta je sledeće - rekla je ona.
Ministarka energetike ni u ovom slučaju nije želela da govori o imenima, niti je želela da precizira da li postoje napadi iz okruženja predsednika države, ali je navela da "vreme sve pokazuje".

- Ne vidim papire koji pokazuju da oni to rade. Ne bih volela da saradnici predsednika imaju razlog da ruše Vučića, a ne bih volela ni da članovi SNS ruše lidera stranke i čoveka koji je za godinu i po dana uspešno vodio borbu protiv najvećeg zla u društvu. Mogu da razumem da su ljudima značajniji njihova pozicija i novac od istinske borbe, ali smo mi u SNS pokazali da nikome ne polažemo račune i da smo drugačiji od ostalih. Zato je vanredna skupština odlična odluka, prilika da ispitamo legitimitet svih nas - rekla je ona.
Mihajlovićeva ni ovog puta nije želela da govori o imenima u slučaju "diplomatske pošte", koji je sama pokrenula.
- Ja sam svoj cilj ostvarila, ukazala na to da moramo da se odgovorno ponašamo kao lica koja su postavljena da brane interese države. Neću ja biti ta koja govori ime, jer tu poštu čitaju svi u vladi i postoje oni koji bi trebalo da se pozabave tim telegramima, postoje službe u Ministarstvu inostranih poslova koje treba time da se bave - rekla je ona.
Govoreći o vanrednim izborima na republičkom nivou, Mihajlovićeva je rekla da je stav stranke "ne", ali i da je njen drugačiji.
(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima