Drašković: Ulaskom u EU štitimo Kosovo

- Niko ne može u Srbiji, sve i da hoće, da prizna nezavisnost Kosova - smatra predsednik SPO

  • 0

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da je najvažnije da Srbija dobije status kandidata i da bezuslovno uđe u Evropsku uniju, jer je to način da na Kosovu zašititi svoj narod, duhovno nasleđe i kulturnu baštinu.

- Manimo se fusnota, potpuno su nevažne. Važno je da ova država bezuslovno uđe u Evropu - rekao je Drašković na otvorenom delu sednice Glavnog odbora stranke u Kragujevcu.

On je naglasio da se Srbiji pruža istorijska prilika da izvuče maksimalno u zaštiti duhovnog nasleđa i kulturne baštine na Kosovu i da pritom ne prizna nezavisnost Kosova.

On je ocenio da niko ne može u Srbiji, sve i da hoće, da prizna nezavisnost Kosova, jer je reč, kako je rekao, o tradiciji srpskog naroda, o jednom mitu i veri, koju ne može niko da promeni i koja ne može biti predmet nikakvih pregovora.

Drašković je uveren u to da će Srbija za koji dan dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali da treba da učini sve da što pre dođe i do datuma za početak pregovora.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA