Potvrđeni konačni rezultati izbora na Kosovu

Pošto je Centralna izborna komisija ratifikovala rezultate lokalnih izbora, u narednih 15 dana treba da se zakažu sednice skupština opština na kojima će novi odbornici i gradonačelnici položiti zakletvu

  • 0

Centralna izborna komisija (CIK) potvrdila je sinoć konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu za gradonačelnike i odbornike u svim opštinama.

Izuzetak je Parteš gde će u nedelju, 15. decembra, biti ponovljeni izbori za gradonačelnika ove opštine na tri glasačka mesta.

- Nakon ostavke poslanika u Skupštini Kosova koji su birani za gradonačelnike i odluke Komisije za žalbe pri CIK-u da nije bilo žalbi u predviđenom roku, CIK je sertifikovao rezultate lokalnih izbora na Kosovu - kazala je presednica CIK-a Valdete Daka, prenosi TV Kohavizion.

Prema zakonu, u narednih 15 dana bivši predsedavajući skupština opština treba da zakažu sednicu skupština opština sa novim odbornicima koji će, sa novim gradonačelnicima, dati svečanu izjavu (zakletvu) i time početi da obavljaju funkcije i zvanično.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA