• 0

Potvrđeni konačni rezultati izbora na Kosovu

Pošto je Centralna izborna komisija ratifikovala rezultate lokalnih izbora, u narednih 15 dana treba da se zakažu sednice skupština opština na kojima će novi odbornici i gradonačelnici položiti zakletvu

  • 0

Centralna izborna komisija (CIK) potvrdila je sinoć konačne rezultate lokalnih izbora na Kosovu za gradonačelnike i odbornike u svim opštinama.
Izuzetak je Parteš gde će u nedelju, 15. decembra, biti ponovljeni izbori za gradonačelnika ove opštine na tri glasačka mesta.

- Nakon ostavke poslanika u Skupštini Kosova koji su birani za gradonačelnike i odluke Komisije za žalbe pri CIK-u da nije bilo žalbi u predviđenom roku, CIK je sertifikovao rezultate lokalnih izbora na Kosovu - kazala je presednica CIK-a Valdete Daka, prenosi TV Kohavizion.
Prema zakonu, u narednih 15 dana bivši predsedavajući skupština opština treba da zakažu sednicu skupština opština sa novim odbornicima koji će, sa novim gradonačelnicima, dati svečanu izjavu (zakletvu) i time početi da obavljaju funkcije i zvanično.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima