Vulin: Priština hoće da izazove krizu na KiM i za nju da okrivi Srbiju

- Jasno je privremenim vlastima u Prištini da se izbori sprovode na jugu, da je većina tamo jako važna - kaže ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju

  • 4

Priština čini sve da izazove nekakvu krizu, da bi Srbija bila kriva za neko činjenje ili nečinjenje, kaže Aleksandar Vulin povodom nove zabrane da poseti KiM.

Gostujući na RTS-a, Vulin je rekao da mu poseta mestu Pasjan i selu Budriga nije odobrena s obrazloženjem da su u Pasjanu ponovljeni izbori.

- To je tačno, ali pre dve nedelje, kada sam bio u Mitrovici takođe su bili ponovljeni izbori - rekao je Vulin, kome je drugi put ove nedelje onemogućeno da poseti Kosovo i Metohiju.

- Jasno je privremenim vlastima u Prištini da se izbori sprovode na jugu, da je većina tamo jako važna - rekao je Vulin i dodao da će kandidat "Srpske" Dragan Nikolić pobediti protivkandidata "koji je poznatiji po krivičim delima nego po političkom radu".

- Svo to nasilje na Kosmetu dešava se zbog ponovljenih izbora, ali i zbog petka, kada se nastavljaju pregovori u Briselu od kojih će zavisiti odluka Evropskog saveta o zakazivanju prve medjuvladine konferencije - rekao je Vulin.

- Briselski sporazum je bio vrlo jasan - nova mreža sudova, to je naš kompromis i na to možemo da pristanemo - rekao je on.

Ocenjujući da Priština nastavlja da sabotira, Vulin je podsetio da je, kada god je doneta neka odluka u korist Srba, usledila reakcija Prištine.

- Briselski sporazum polako, ali sigurno postaje najveća prepreka Prištini - istakao je ministar bez porfelja zadužen za Kosovo i Metohij.

Sinoć je saopšteno da je Priština Vulinu zabranila da danas poseti Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BALKANSKI SPIJUN

    12. decembar 2013 | 11:34

    Zanimljivo kako vise niko ne spominje 1244??????? Da zaboravimo i mi ?

  • djuka

    12. decembar 2013 | 12:02

    ovaj se nije presvukao jos od jul-a!!!!!!!xaxaaxaxax

  • Vlada

    12. decembar 2013 | 13:52

    Dok se bijete u grudi Kosovo je Srbija oni ce jedan dan i vize da nam uvedu. Dosta vise da lazete taj narod, kraj price, bilo nema vise. Dok Srbi sa raznih funkcija vec godinama kradu sve sto se pokrasti moze, i opustosise drzavu i narod koji se bori da prezivi neko drugi koristi i vec godinama krade komad po komad zemlje. I svi su krivi samo mi nismo. A ovim politicarima nikad dosta , narod kao hipnotisan cuti i bleji neznam samo dokle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA