• 12

Dačić: U Briselu pritisci i ples na žici

- To je kao ples na žici. Važno je razumeti i politiku u međunarodnim odnosima i u takvim okolnostima voditi pametnu politiku - kaže premijer Srbije

  • 12

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ekonomski interes Srbije da bude članice EU, kao i da bi voleo da svaki građanin može bar jednom da učestvuje na pregovorima u Briselu i vidi svu težinu i pritiske kojima je rukovodstvo Srbije tamo izloženo.
Dačić je tokom razgovora s Boljevčanima u opštini Surčin podvukao da Hrvatska, kao članica EU, ima pristup evropskim fondovima i da ne vidi zašto bi ona bila bolja od Srbije.

On je podsetio da je sa drugim članovima rukovodstva noćas došao iz Brisela s pregovora s predstavnicima Prištine.
- Došli smo u ponoć iz Brisela i veoma bih voleo da svaki građanin Srbije ode jednom tamo. Ne verujem da bi ikada više stavio primedbe kad vidi kakvim smo pritiscima izloženi, a morate da donosite odluke za svoj narod i državu, za narod na Kosovu i da pritom imate u vidu da su to problemi koji traju nekoliko vekova, a da je Kosovo dobilo veliki novac iz inostranstva - rekao je Dačić.

On je rekao da je teško reći da će se "Priština vratiti Beogradu".
- To je kao ples na žici. Važno je razumeti i politiku u međunarodnim odnosima i u takvim okolnostima voditi pametnu politiku - rekao je Dačić.
On je zaključio da Srbija ide ka EU, ali da ne zaboravlja ko su joj prijatelji, a među njima je apostrofirao Rusiju i Kinu.
Dačić je citirao i Tolstoja koji je rekao da bitku dobija onaj ko je čvrsto rešio da je dobije i dodao da je zato potrebno promeniti svest naroda da može da rešava probleme i da mu nisu potrebni "bajke i bensedini".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anamarija

    Samo hrabro, najpotrebniji je balans!

  • tetreb

    Karamo sami sebe pa zasto nas onda i drugi ne bi karali

  • abc

    Vidim kako su se Ukrajinci usrećili sa EU. Rusija im udarila sankcije i ostadoše bez 27-28 milijardi evra prihoda, a od babe Eštonke samo prazna priča. Konditorska industrija ode u čabar, a milijarde dolara duga za gas ekspresno stižu na naplatu. Ja bih radije rusku lovu. Vize nisu bile skupe i trebalo je samo sačekati par sati, ionako ne putujem pet puta mesečno, a svaki dan treba da živim u Srbiji. Bolja je za nas ona ruska ekonomska unija, pre će tamo da kupuju srpske proizvode nego u Luksemburgu i Monaku

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima