• 6

VOŽDOVAC OKIDAČ ZA SRBIJU: Vučić, Ljajić i manjine formiraju novu Vladu Srbije?

- Postavlja se pitanje da li će bilo koja stranka biti potrebna SNS-u da formira vladu, a ako zatreba, biće to male ili manjinske partije - smatraju analitičari. Sve više visokih funkcionera SNS najavljuje vanredne izbore

  • 6

Rezultati izbora na Voždovcu, u Kostolcu i Odžacima i ubedljiva pobeda Srpske napredne stranke ponovo su pokrenuli pitanje raspisivanja vanrednih izbora. Ta tema biće ključna na sednici Predsedništva stranke koja će se održati ove nedelje, saznaje Telegraf.rs.
Da bi se rezultati na lokalnim izborima mogli preslikati lako i na nivou cele Srbije potvrđuju u CESID-u, dok analitičari tvrde da smo "dobili fotografiju političke scene koja će se vrlo malo menjati", kao i da je "ovo vreme naprednjaka".

SNS želi vanredne izbore, o čemu svedoče izjave njihovih funkcionera Zorane Mihajlović, Gorana Kneževića, Zorana Babića i Nebojše Stefanovićakoji su odmah nakon lokalnih izbora na Voždovcu, u Kostolcu i Odžacima izjavili da je vreme za raspisivanje parlamentarnih izbora.
- I dalje smatram da treba ogranizovati vanredne izbore, jer bi to bilo dobro za društvo i reforme - rekao je predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

On je potvrdio je da je to bio njegov predlog lideru SNS Aleksandru Vučiću, koji mu je odgovorio, da će, bez obzira na to što on nije direktno za izbore, stranački organi raspravljati šta su najbolji potezi.
- Priče o legitimitetu svima su jasne i sada se sve razume, ali nije naš posao da ne znam koliko imamo procenata u mandatima, već da uradimo što više za građane - kazao je lider SNS-a Aleksandar Vučić u izbornoj noći.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže za Telegraf da je "ovo vreme naprednjaka", da su vanredni izbori neminovni i da je, kako sada stvari stoje, pitanje da li će uopšte biti potreban koalicioni partner SNS-u za narednu Vladu Srbije.
- Izbori na lokalu pokazali su da su DS, SPS, LDP i druge stranke veoma daleko da bi mogle da ugroze SNS, pa se postavlja pitanje da li će bilo koja stranka biti potrebna naprednjacima da vrše vlast, jer nije daleko scenario po kojem bi SNS samostalno formirala vlast, a ako i bude trebalo bi očekivati da to budu neke male partije poput one Rasima Ljajića i manjinskih stranaka - kaže on.
Prema njegovim rečima, ovim izborima "Srbija je dobila fotografiju s određenim konturama i tu će teško moći da dođe do velikih i bitnih promena".

Programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković kaže za Telegraf da uspeh SNS na lokalnim izborima na Voždovcu, u Kostolcu i u Odžacima pokazuje već duže prisutne trendove, ali da oni neće biti ključni motiv da se naprednjaci odluče za vanredne parlamentarne izbore.
Vuković je dodao da je jučerašnjim izborima SNS dobila objektivne pokazatelje kako bi mogli da izgledaju rezultati eventualnih vanrednih izbora.
- Ovom pobedom SNS je dobio prave parametre i repere kako stoje na nivou republike, a rezultati vanrednih izbora mogli bi da budu slični ovim, iako to nikada sa sigurnošću ne može da se tvrdi - kaže Vuković.
(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk popovic

    @nina sns Ala si se izlupala .....

  • Nina Sns

    Bravo Vučiću! Pokazao si se da si pravi lider. Čovek koji je potreban Srbiji. Što pre novi izbori da sami formiramo vladu. Da Srbiji bude bolje. Sklonimo sps, da nas više ne koči. Kad uklonimo ove što rade protiv interesa gradjana osvanuće i Srbiji s tobom na čelu!

  • abc

    I? Logično je da će izbori. Ekspresno su predali Kosovo Albancima, završili šta je Angela rekla da moraju u ovoj turi, pa im je dozvolila da idu na izbore. Posle sledećih izbora će mi verovatno trebati pasoš da odem u Vojvodinu. Neće ti stati dok ne spadnemo na trećinu sadašnje teritorije

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima