SNS: Ukinućemo podelu na građane prvog i drugog reda

Naprednjaci tvrde da od 350.000 zaposlenih u državnoj upravi, najmanje 170.000 imaju partijske knjižice vladajućih stranaka

  • 0

Srpska napredna stranka je u potpunosti posvećena tome da na predstojećim izborima promeni Srbiju i nikavih kompromisa neće biti sa političkom klasom, koja je u prethodnih 20 godina učinila Srbiju najsiromašnijom u ovom delu Evrope - izjavio je funkcioner  SNS Marko Ðurić.

- SNS će nakon narednih izbora ukinuti podelu na građane prvog i drugog reda u politici zapošljavanja - rekao je Ðurić.

Posebno alarmantno stanje je, kako je kazao, u politici zapošljavanja u javnom sektoru i državnoj upravi, gde od oko 535.000 ljudi, koliko radi u javnom sektoru, bar jednu trećinu, odnosno najmanje 170.000 čine, aktivni pripadnici neke od vladajućih stranaka.

SNS smatra da poseban akcenat u novoj politici zapošljavanja mora da bude dat na kategorije stanovništva koje su ugrožene i diskriminisane, žene i mlađe ljude, rekao je Ðurić i dodao da prosečna starost nezaposlenog čoveka, danas u Srbiji, iznosi 39 godina.

- Svaki dan opstanka ove vlasti Srbiju koštaju 700 novih oktaza, odnoso 4,7 miliona evra i ko zna koliko mladih ljudi koji odlučuju da zauvek napuste zemlju - naveo je Ðurić.

Telegraf.rs / Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA