• 12

POSLANIK BUNDESTAGA: Nemačka ne menja stav o članstvu Srbije u EU

Bilo bi znatno lakše da je Evropski savet u petak usvoji pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora Srbije da su Beograd i Priština prošle sedmice postigli dogovor, ističe poslanik Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu

  • 12

Potpuna primena agende navedene u Planu za sprovođenje tog sporazuma i dalje je preduslov za formalni početak pregovora Srbije o članstvu u EU, rekao je Peter Bejer, poslanik Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Bundestagu, govoreći o današnjem zasedanju Saveta ministara spoljnih poslova zemalja članica EU.
Visoka predstavnica Ketrin Ešton, na zasedanju Saveta ministara, podneće izveštaj o dosadašnjem toku dijaloga Beograda i Prištine i sprovođenju Briselskog sporazuma, izvestiti šefove diplomatija da je Srbija ispunila sve uslove da otvori pregovore o pridruživanju i pozvaće ih da počnu pregovore "najkasnije u januaru".

Savet ministara će raspravljati o izveštaju Eštonove i usvojiti preporuku, na osnovu koje će šefovi država ili vlada evropske dvadesetosmorke, na samitu 20. decembra, doneti konačnu odluku.

Bilo bi znatno lakše da je Evropski savet u petak usvoji pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora Srbije da su Beograd i Priština prošle sedmice postigli dogovor o poslednjem velikom otvorenom pitanju – integrisanju srpskog pravosuđa na severu Kosova u kosovski sistem, ističe Bejer.
- Budući da se to nije dogodilo, sada ćemo morati da čekamo i da vidimo kakvu će odluku doneti šefovi država EU. Ne bih želeo da spekulišem - poručuje ovaj nemački parlamentarac.
(Telgraf.rs / Izvor: Danas)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čvarkov

    Ližu pedu dušmanima koji su nam bombardovali, ma more marš!

  • Crni Bombarder

    Treba pokrenuti peticiju za referendum...pa ovo postaje komedija!Realno,mislim da bi 75% ljudi reklo neee ucjenama i ne poltronizmu.Mi smo takav narod,brzo zaboravljamo i lako oprastamo,ali isto tako nismo mi njuske kao ostali narod...spremni smo umrijeti,ali moliti necemo!!!Sjetite se samo parole "bolje grob nego rob",to je to samo nema Hitlera i malo je modernije.

  • Rade Jovicevic

    Svabe nisu kao mi. Nece oni nikad reci ono sto ce nekom dati do znanja sta stvarno misle. Uvek je sargarepa na vidiku. Nekad na duzem nekad na kracem satpu. Ali uvek je tu.Srbija nesme da se zamjava nikakvim iluzijama o skoroj kandidaturi u koliko nije spremna da potpise kapitulaciju KiM.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima