• 5

STEFANOVIĆ: SPS ostaje bez premijera posle izbora

Potpredsednik naprednjaka ocenio je da u vladajućoj koaliciji trenutno nema ozbiljnijih neslaganja

  • 5

Potpredsednik SNS i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da je jedan od razloga za protivljenje SPS-a raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora to što posle takvih izbora SPS više ne bi imao predsednika Vlade Srbije.
- Mogu da razumem da stranka koja danas učestvuje u vladajućoj koaliciji smatra da je preostalo još posla koji treba da se uradi. Uostalom, SPS danas ima predsednika Vlade, što, uveren sam, posle narednih izbora ne bi bio slučaj. Razumem i stranačke i državne razloge. To je legitiman stav SPS, kao što i mi imamo pravo na svoj stav - rekao je Stefanović za "Danas".

Stefanović je istakao i da trenutno u vladajućoj koaliciji nema ozbiljnijih neslaganja.
- Ako me pitate da li postoje različita mišljenja, postoje, ali nismo svi u istoj stranci - rekao je predsednik parlamenta.
Stefanović je naveo da bi zbog troškova održavanja prevremenih izbora za novi saziv Skupštine Srbije, za koje se zalaže, bilo pragmatičnije da se oni odigraju u istom danu, kao i oni za Skupštinu grada Beograda.
- Predložio bih najkraću moguću kampanju, od 45 dana, upravo iz tih razloga, kako nijedan od državnih prioriteta i ciljeva ne bi bio ugrožen. Siguran sam da Srbija, nakon izbora i efikasnog formiranja Vlade, ne bi ništa izgubila. Naprotiv, osnažena bi brže i efikasnije sprovela reforme - istakao je Nebojša Stefanović.
Upitan kako će da ubedi predsednika SNS i prvog potpredsednika Vlade da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, s obzirom da se lider naprednjaka trenutno sa tim ne slaže, Stefanović je kazao da će "pokušati da iznese svoje argumente na stranačkim organima i ukaže na interes građana Srbije".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    interes SNS je da iskoristi trenutnu popularnost i ide na izbore.Moguce da mu je i natedjeno da tako postupi jer DS do sledecih redovnih izbora nebi mozda presao ni cenzus,a da ne govorimo o sukoboma unutar te sttanke.Sve ovo sto pricaju pojedini clanovi SNS misli i Vucic,ali se pravi atmosvera,prihvatam jer vecina misli tako.Izborima nista ne dobijamo,a ovi sadasnji rezultati nisu pravo merilo odnosa snaga.

  • Dule

    Mi treba da zaključimo sledeće : jedini kriminalac u SPS-u je Dačić, a svi ostali su fini i pošteni i prihvatljivi !!! Kakva lakrdija od izjave !!!

  • Koske

    Da Vam nije Dacica svi bi ste se posvadjali ili bi premijera ubili kao 2003. Dacic je mozda ovakav i onakav ali je barem pomirljiv i vlada kakav-takav red.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima