DAČIĆ: Za 50. rođendan pravim koncert i pevam sa Cecom, Harisom i Bešlićem!

- Volim da pevam, ali nikad se ne grabim za mikrofon. Za svoj 50. rođendan napraviću koncert u Sava centru. Zvaće se "Ivica Dačić i prijatelji pevaju za vas" - kaže premijer Srbije, i dodaje da će pevati Željko Joksimović, Haris Džinović, Halid Bešlić i Ceca

  • 21

Premijer Srbije, ministar policije i predsednik SPS-a Ivica Dačić otkrio je u intervjuu za Blic da je njegova priroda često u sukobu s političkim funkcijama koje ima. On se ne stidi da zapeva, javno se šali na svoj i tuđ račun, a voli i da se veseli u kafani.

- Volim da pevam, ali nikad se ne grabim za mikrofon. Pevam samo ako me neko zamoli. A kad to uradim, onda pričaju kako je to neozbiljno za jednog premijera. Ali i pored toga, stalno me zovu da pevam, od novogodišnjih programa do Pesme Evrovizije. Međutim, ono što je sigurno jeste da ću za svoj 50. rođendan, 1. januara 2016, napraviti koncert u Sava centru. Zvaće se "Ivica Dačić i prijatelji pevaju za vas". I pevaćemo, moji prijatelji pevači, glumci i ja. Već sam dao zadatak Željku Joksimoviću da to osmisli. Pevaće i Haris Džinović, Halid Bešić, Ceca...".

Dačić kaže da ljudi misle da su političari nekakvi vanzemaljci.

- Mada, i političari stvaraju o sebi takvu sliku. Ali ja sam samo običan čovek iz naroda. Pevam iz duše, političar sam koji zlo ne misli. Kada sam bio u Sarajevu, pozvao me je Halid Bešić. Bili smo u kafani i pevali smo "Miljacku". Sutra se u Srbiji pojave komentari kako je premijer, eto, pevao. A šta je trebalo? Da pucam? Da ispaljujem granate na Srajevo? Tada bih nekima verovatno bio dobar premijer. Kada mi dođu gosti iz inostranstva, uvek je muzika tu, jer dobra atmosfera pomaže našim odnosima. Jednom me je predsednik Grčke zamolio da mu otpevam partizansku pesmu. I ja pevam, a on plače.

On dodaje da ima svoj repertoar.

- Tu je "Prvi poljubac", "Skitnica", "Sećaš li se one noći", "Nesanica"... Pevam i ruske i italijanske pesme. Onda pesme Čolića, Bijelog Dugmeta, Bore Čorbe "Ostani đubre do kraja"...

Premijer priznaje da je njegova porodica trpela zbog njega. On objašnjava da njegovu sestru, koja je završila glumu, niko nije hteo da zaposli jer mu je sestra. On dodaje da ima prijatelja koliko je dovoljno.

- Čovek treba da bude majstor da bi otkrio ko su mu prijatelji. Moj prijatelj s najdužim stažom je Ceca Ražnatović, nju jedino znam od detinjstva, jer smo iz Žitorađe. Družim se i s prijateljima s fakulteta.

Dačić priznaje da sina i ćerku nekada ne vidi po nekoliko dana ili kada dođe kući, oni već spavaju.

- Ćerka mi je nedavno rekla da bi strašno volela da bar jednom dođem po nju u školu. Moj sin Luka nije oduševljen školom, u startu vidim da je umetnička duša. Njegov život i nastup je gluma. Ima talenat za crtanje i za sebe kaže da je Pablo Pikaso. Za razliku od njega, ćerka je ozbiljan tip. Kaže, kad poraste biće ministarka policije.

On dodaje da zbog politike uopšte više nema privatni život i da mu zato često dođe da ostavi ovaj posao.

Dačić kaže da bi promenio u životu to da bude oprezniji u kontaktu s ljudima. Takođe, neostvarena želja mu je da za svoj rođendan 1. januara ode na koncert Bečke filharmonije.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA