EŠTONOVA POHVALILA: Dačić i Tači dobro funkcionišu!

- Od samog početka smo veoma jasno stavili do znanja da se ne može reći: evo, ovo je plan EU. Morao je da postoji njihov plan - rekla je visoka predstavnica Evropske unije

  • 6

Ketrin Ešton pozdravila mirovne napore premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija, koji bi mogli da pospeše regionalnu stabilnost, prenela je agencija Frans pres.

- Oni su pokazali spremnost da rade na važnim i teškim pitanjima, pri čemu je svaki poštovao svoju sopstvenu crvenu liniju, ali je i te kako bio svestan crvene linije onog drugog - rekla je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost.

Ona je izjavila da, posle 200 sati razgovora tokom 20 sastanaka u njenoj kancelariji u Briselu, posao koji su uradili premijeri Srbije i Kosova "uliva sigurnost za budućnost" na Balkanu.

Kada su se Dačić i Tači prvi put sastali, podsetila je Eštonova, EU im je predala listu pitanja na kojima treba raditi kako bi se olakšao život običnim ljudima duž granice Srbije sa Kosovom, kao što je međusobno priznavanje školskih diploma ili registracijskih tablica.

- Od samog početka smo veoma jasno stavili do znanja da se ne može reći: Evo, ovo je plan EU. Morao je da postoji njihov plan - rekla je ona i dodala da su premijeri zato razmislili o tome šta im je važno i potom su to dodali listi.

Prema njenim rečima, premijeri Dačić i Tači se, pošto su proveli toliko vremena zajedno, "sada dobro međusobno poznaju. Zato je i njihova sposobnost da razgovaraju sve veća".

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mondo

    19. decembar 2013 | 22:42

    kao uciteljica sa dva djaka ponavljaca

  • Stranac

    19. decembar 2013 | 23:15

    Pa nego sta a jadni narod dobija po ledji,a dok o i dobro funkcionisu ...

  • Т.М.

    20. decembar 2013 | 08:10

    Хоће да нас увуку у ту ЕУ, желе светску владу, стало им је да се све уније уједине у једну а овамо као, услови, ово оно. Море блефери једни, знамо вас ко злу пару!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA