SNS i Vučić najpopularniji, Tadić ispred Đilasa!

Prema rezultatima istraživanja agencije "Faktor plus" Iza Vučića su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa 43 odsto, premijer Ivica Dačić sa 28 odsto i ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić sa 26 odsto podrške građana

  • 12

Najveću podršku od svih partija u Srbiji ima SNS, a 69 odsto građana pozitivno ocenjuje rad Aleksandra Vučića, rezultati su istraživanja agencije "Faktor plus".

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.200 punoletnih građana na teritoriji Srbije bez Kosova, u periodu od 16. do 19. decembra.

Iza Vučića su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa 43 odsto, premijer Ivica Dačić sa 28 odsto i ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić sa 26 odsto.

Na petom mestu je bivši predsednik Srbije i DS Boris Tadić sa 21 odsto, i on se nalazi ispred aktuelnog vođe demokrata Dragana Đilasa, čiji je rejting 17 odsto. Isti procenat podrške kao Tadić ima i ministarka energetike Srbije Zorana Mihajović.

Za SNS bi na izborima glasalo 43,9 odsto ispitanika, dok se na drugom mestu nalazi Demokratska stranka (DS), koja beleži blagi pad u odnosu na novembar i ima podršku od 11,6 odsto.

Podrška Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) stagnira na oko deset odsto, što, prema Pejiću, predstavlja "konstantu", iako je SPS imao "dosta oscilacija od opštine do opštine" na minulim lokalnim izborima.

Prema rezultatima istraživanja, Demokratska stranka Srbije (DSS) je "stabilna" iznad cenzusa sa 6,3 odsto, dok se Liberalno-demokratska partija nalazi na samoj ivici cenzusa sa pet procentnih poena.

"Stranka koja je zabeležila određeni rast je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, koja ima značajnih 3,5 odsto i pretenduje da postane parlamentarna stranka bez učešća u koalicijama", kazao je direktor "Faktor plusa".

Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji podržava 66 odsto ispitanika, s tim što 42 odsto kao razlog navodi da trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, a 24 odsto smatra da su potrebne "kompletne promene".

(Telegraf.rs / Izvor: alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanCh

    20. decembar 2013 | 17:07

    Tadic je onomad verovao u ove brojke. Kao i Vucic, bio je bog. A onda se ispostavilo na izborima je ankete nemaju jake osnove. Bojim se da ce se opet desiti obrnuta situacija.

  • drena

    20. decembar 2013 | 17:07

    Aleksandru Vucicu veruje 69% gradjana Srbije i to sa tendencijom rasta svakog meseca. To je sasvim dovoljan razlog da bude na mestu premijera.

  • ljubica

    20. decembar 2013 | 17:34

    Stvarno je vec dosadno. Vucicu najbolja ocena i tako iz meseca u mesec. Stalno bolji od drugog za celu duzinu. Hajde neka neko jos nesto vise poradi makar da se priblizu Vucicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA