• 12

SNS i Vučić najpopularniji, Tadić ispred Đilasa!

Prema rezultatima istraživanja agencije "Faktor plus" Iza Vučića su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa 43 odsto, premijer Ivica Dačić sa 28 odsto i ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić sa 26 odsto podrške građana

  • 12

Najveću podršku od svih partija u Srbiji ima SNS, a 69 odsto građana pozitivno ocenjuje rad Aleksandra Vučića, rezultati su istraživanja agencije "Faktor plus".
Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.200 punoletnih građana na teritoriji Srbije bez Kosova, u periodu od 16. do 19. decembra.

Iza Vučića su predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa 43 odsto, premijer Ivica Dačić sa 28 odsto i ministar zadužen za evropske integracije Branko Ružić sa 26 odsto.

Na petom mestu je bivši predsednik Srbije i DS Boris Tadić sa 21 odsto, i on se nalazi ispred aktuelnog vođe demokrata Dragana Đilasa, čiji je rejting 17 odsto. Isti procenat podrške kao Tadić ima i ministarka energetike Srbije Zorana Mihajović.
Za SNS bi na izborima glasalo 43,9 odsto ispitanika, dok se na drugom mestu nalazi Demokratska stranka (DS), koja beleži blagi pad u odnosu na novembar i ima podršku od 11,6 odsto.
Podrška Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) stagnira na oko deset odsto, što, prema Pejiću, predstavlja "konstantu", iako je SPS imao "dosta oscilacija od opštine do opštine" na minulim lokalnim izborima.

Prema rezultatima istraživanja, Demokratska stranka Srbije (DSS) je "stabilna" iznad cenzusa sa 6,3 odsto, dok se Liberalno-demokratska partija nalazi na samoj ivici cenzusa sa pet procentnih poena.
"Stranka koja je zabeležila određeni rast je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, koja ima značajnih 3,5 odsto i pretenduje da postane parlamentarna stranka bez učešća u koalicijama", kazao je direktor "Faktor plusa".
Održavanje vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji podržava 66 odsto ispitanika, s tim što 42 odsto kao razlog navodi da trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga, a 24 odsto smatra da su potrebne "kompletne promene".
(Telegraf.rs / Izvor: alo.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    Sa 69% daleko ispred svih,Vučić je ipak najvise kao pojedinac ucinio do sad.

  • Čučuk Stanoje

    Kakav Ružić? Gde ste tog prevaranta izvukli? Jel dao keš? A Đilas još nije svestan da je bivši. Ali to mu je veliki minus pošto će na taj način nestati. A DS je doveo duboko ispod 10%. Sve vodi na to da će DS proći kao radikali.I uredu je da se ovde kući svađaju ako baš mora , ali da celu državu uvlači u problem što se žali nekom napolju . Ovde , ko je to radio , propao je kao Čankova Liga ili ovi Mađari , to običan svet ne oprašta.

  • Djole

    Ruzic 26%????????? Ma koga bre vi lazete!?! Ko je narucio ovu statistiku da mi je znati!?!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima