• 27

DAČIĆ: Moguće uvođenje viza zbog lažnih azilanata

Premijer Srbije Ivica Dačić podsetio da je u EU donet dokument koji omogućava suspenziju bezviznog režima, ukoliko se drastično poveća broj onih koji u zemlje članice idu kao lažni azilanti

  • 27

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da postoji realna opasnost od suspenzije bezviznog režima i dodao da bi bilo "katastrofalno da nam nakon svega što smo uradili, opet EU uvede vize".
- Postoji realna opasnost od suspenzije bezviznog režima i nadam se da do toga neće doći, zato što bi to bila katastrofalna činjenica da posle svega što smo uradili se ponovo uvedu vize - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je podsetio da je u EU donet dokument koji omogućava suspenziju bezviznog režima, ukoliko se drastično poveća broj onih koji u zemlje članice idu kao lažni azilanti.

- U Nemačkoj je u novembru bilo 1.700 azilanata Srbije i šta sad više da pričamo... Što se nas tiče, sve smo uradili...Međunarodna zajednica treba da promeni svoj stav prema unutrašnjem zakonodavstvu koje omogućava, a to neko zloupotrebljava - rekao je Dačić.
Broj azilanata se povećao i u Srbiji, rekao je on i dodao da ih je pre pet godina bilo 100 godišnje, a sada ih ima 5.000 za godinu dana.
- Svi oni idu ka Zapadnoj Evropi, ovde su privremeno. Nalazimo se pred jednim ozbiljnim problemom - zaključio je Dačić.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    Ja upravo to i pricam. Veliki i zli sve rade samo zbog profita. A mi obicni ljudi smo zamorcici na kojima se vrse experimeti pocev od raznih bolesti koje su pustene nebi li se farmaceutska mafija obogotila. Do trovanja na sve moguce nacine. Vodom hranom i ostalim.... ljudska vrsta je osudjena na propast jel ono sto nam plasiraju to i koristimo pocev od cigareta,alkohola hrane vode sto je naravno sve kancerogeno i samim ti sami upadamo u njihove ruke. Umesto da.svako posadi za sebe zdravu hranu i gaji zdrvu stoku svako za sebe ima da se prehrani... nebi nam trebala evropa bili bi srecniji i zdraviji i samim tim produzili sami sebi rok trajanja... ali jbg slepi smo pored ociju i samim tim ostajemo njihovi zamorcici.

  • Miodrag

    Zasto nema mog komenrara?

  • markozh

    To je prava situacija , plate 200 e a cene skuplje nego u nemackoj pa ti vidi gde ces

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima